Haring eten met een uitje erbij? Best lekker toch, zou je denken? Deze variant is helaas iets minder te snaaien: Surströmming. De populaire nieuwe challenge is door influencer Bas Smit naar Nederland gehaald. De bedoeling is dat je het Zweedse gerecht Surströmming eet, volgens velen het smerigste gerecht ter wereld bestaand uit gefermenteerde zure haring. Iewl!!

@bassmit Instagram
@bassmit Instagram

Uitdaging

Bas Smit werd door zijn beste vriend John Ewbank uitgedaagd om dit op te eten, en Bas zou Bas niet zijn als hij er niet mee akkoord ging. Dus zodoende gingen Bas en John samen dit gerecht uitproberen. Of het een succes was? Mwa, niet zo zeer. Of ze er iets uitgehaald hebben? Zeker! Met deze actie werd er geld gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum, stichting Muziekkids en Stichting Ambulance Wens. De challenge kreeg de passende naam:  ‘Braken voor Knaken’. Ook vrienden Rolf Sanchez en Wesley Sneijder kregen de challenge op hun bordje.

Er is in totaal 50.000 euro opgehaald dat is, na het eten van dit gore hapje, toch de moeite waard! Bekijk hieronder de video van Bas Smit en John Ewbank en die van Rolf Sanchez en Wesley Sneijder.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Zin in een iets lekkerdere snack? Probeer dan deze Toblerone bonbons!