Chocoladelovers opgelet: dit recept wil je niet missen. We zullen niet overdrijven, maar chocolade is toch wel één van de beste dingen op deze wereld. En nu bestaan er dus ook nog Toblerone bonbons die je zelf kunt maken. Wat wil je nog meer? Juist, het recept!

@pinterest
@pinterest

In deze bonbons worden al onze favoriete ingrediënten met elkaar gecombineerd. De bonbons bevatten namelijk niet alleen Toblerone, maar ook Speculoos! Wij kunnen niet wachten om te proeven. Gelukkig is het maken van deze bonbons in een fluitje van een cent gedaan. Wij delen het recept met je.

Dit heb je nodig voor zo’n 20 Toblerone bonbons

  • 360 gram Toblerone
  • 250 gram Lotus speculoos koekjes
  • 125 gram Lotus speculoospasta
  • 125 gram mascarpone

Zorg ook dat je een hakmolen in huis hebt

Zo maak je het

Stap 1

Doe de speculoos koekjes in de hakmolen en maal ze helemaal fijn

Stap 2

Doe de koekkruimels in een kom en voeg hier de mascarpone en speculoospasta aan toe. Roer dit door totdat het één geheel wordt.

Stap 3

Breek nu je Toblerone in stukken, maar houd een paar driehoeken achter, deze heb je later nog nodig. De andere stukken kun je in kleine blokjes hakken en toevoegen aan je mengsel. Kneed hier daarna mooie vormpjes van en zet deze een half uur in de vriezer.

Stap 4

De Toblerone stukken die je bewaard hebt kun je nu au bain-marie smelten. Hier haal je de bonbons doorheen voor een prachtig chocoladelaagje. Zet de bonbons nu een uur in de vriezer, daarna kun je ze in de koelkast bewaren. Genieten maar!

Nog meer chocoladeinspiratie? Ga dan voor deze heerlijke snickertaart!