Er zijn ondertussen zoveel keukens waar je de heerlijkste gerechten vandaan kunt halen, dat het ons bijna keuzestress oplevert! Ga je voor Chinees, Japans, Mexicaans, Spaans of houdt je het toch lekker bij de Hollandse pot? Met dit recept combineer je de Mexicaanse én Japanse keuken in ieder geval op zijn best. Sushi taco’s zijn namelijk the way to go! 

sushi taco fem fem
@pinterest

Sushi taco’s

Mocht je niet goed overweg kunnen met stokjes is dit hét recept voor jou. Sushi taco’s, ook wel poké taco’s genoemd hebben namelijk alles wat je hartje begeert. Zo bevat het alle ingrediënten van de welbekende California roll, maar dan in taco-vorm! Geen zorgen, de tortillaschelp wordt gewoon vervangen door zeewierbladen. Dit is hoe je dit top recept maakt!

Wat heb je nodig?

  • 180 gram sushirijst
  • 130 gram zalm
  • 3 zeewierbladen (noribladen)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 jalapeño
  • 90 gram zeewiersalade (chuka wakame)
  • 3 tl zwarte of witte sesemzaadjes
  • Zelfgemaakte marinade
sushi taco's fem fem
@pinterest

Hoe maak je het?

  1. Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  3. Bereid de marinade als volgt: voeg 1 eetlepel sojasaus, sesamolie, appelazijn en water in een schaaltje. Voeg hier vervolgens 1 theelepel sriracha en mirin aan toe en snijdt 6 ringen rode peper. Meng alles door elkaar.
  4. Doe de marinade en zalmblokjes in een kom, meng deze en laat het 10 minuten in de koelkast intrekken.
  5. Pak de zeewierbladen en knip er zes rondjes van met een diameter van ongeveer 10 cm. Dit worden je taco-schelpen!
  6. Snijd de avocado in blokjes en de jalapeño in schijfjes.
  7. Neem de ronde zeewierbladen en druk een dun laagje sushirijst met de achterkant van een lepel plat op het blad.
  8. Leg de gemarineerde zalm, jalapeño, avocado en zeewiersaldade er op en bestrooi het geheel met sesamzaadjes.
  9. Vouw de noribladen dubbel en voilá: je eigen gemaakte sushi taco’s. Genieten maaar!

Lees ook: Yum! Deze Oreo sushi rolls móét je maken