Sushi: een groot favoriet voor veel mensen. Hoewel het super gemakkelijk is om het buiten de deur te eten óf te bestellen, is het zelf maken stiekem ook best wel leuk en gemakkelijk. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Maak jij regelmatig je eigen sushi? Dan is het recept voor deze sushitaart misschien wel jouw droom. Wij vertellen je hoe je deze taart gemakkelijk en snel kunt maken.
Sushitaart
We kunnen intens genieten van sushi, maar ook zeker van taart. Het is dan ook niet gek dat wij mega fan zijn van de combinatie van beide, want zeg nou zelf: sushi en taart in één recept is toch dé droom van menig sushiliefhebber. Het enige nadeel: je bestelt hem niet vanaf je bank of vanaf het tafeltje in een restaurant. Je zal zelf de keuken in moeten om deze sushitaart te maken. Maar achteraf ben je jezelf meer dan dankbaar.
Zo maak je ‘m
De volgende ingrediënten moet je in huis halen voor de sushitaart:
- Nori vellen
- Komkommer
- Avocado
- Verse zalm naar smaak
- (Verse) tonijn naar smaak
- Sushirijst
- 200 gram surimi
- Wasabi mayonaise
- Garnering: wasabi nootjes, kiemgroente of sesamzaadjes

Zo maak je de sushitaart:
- Snijd de komkommer en avocado in plakjes.
- Snijd de nori vellen op maat van je springvorm. Je hebt er in totaal drie nodig.
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking
- Ligt alles klaar? Dan kun je beginnen met het bouwen van de verschillende lagen. Leg het eerste nori vel in de springvorm en besmeer deze met wasabi mayonaise.
- Verdeel vervolgens een goede laag sushirijst over het vel. Bedek daarna de laag rijst met plakjes avocado en surimi.
- Leg daarna opnieuw een nori vel op de eerste laag die je al hebt gecreëerd. Smeer ook deze in met wasabi mayonaise.
- Verdeel hier weer een goede laag sushirijst over. Bedek de laag rijst daarna met plakjes avocado en komkommer. Sluit af met de laatste nori vel en smeer deze weer in met wasabi mayonaise.
- Garneer de taart met de stukjes zalm, tonijn, wasabi nootjes, kiemgroente en sesamzaadjes naar keuze.
Lees ook: De frikansushi (combi tussen sushi en frikandel) moet jij sowieso proberen