Het verzorgen van een plantje is een uitdaging. Voornamelijk wanneer je eigenlijk weinig kennis hebt van planten en stiekem ook niet echt groene vingers hebt. Te veel water geven is één van de meestvoorkomende doodsoorzaken van een plant, maar dat is vanaf nu verleden tijd! Een tampon in een plantenpot kan jouw plantje redden van de verdrinkingsdood. Wij vertellen je hoe!

Planten verzorgen

Voornamelijk wanneer je eigenlijk geen groene vingers hebt, kan het een uitdaging zijn om je planten goed te verzorgen. Maar planten zijn nou eenmaal zo leuk en gezellig dat je toch iedere keer weer die poging waagt. Helaas is het dan waarschijnlijk een groot vraagteken wanneer je je plant het beste kunt overpotten, hoe veel en hoe vaak hij water nodig heeft en of de plant speciale voeding nodig heeft. Grote kans dat je plantje het dan ook vaak niet zo vaak volhoudt.

Goed laten informeren

Vind jij voornamelijk het water geven erg lastig in te schatten? Dat snappen wij. De ene plant heeft meer water nodig dan de ander en het kan ook nog eens per seizoen verschillen. Je zou bijna denken dat dit wel hogere wiskunde is ;). Je kunt je het beste goed laten informeren wanneer je de plant koopt, want vaak weten de mensen in tuincentra en plantenwinkels het beste hoeveel en wanneer je plant water kan gebruiken.

Tampon in een plantenpot

Is het al een beetje te laat voor goed advies en lijkt het erop dat je eigenlijk te veel water hebt gegeven? Dan is het te hopen dat je je plant nog kunt redden van deze verdrinkingsdood. Toch hoeft het niet per definitie einde verhaal te zijn als je per ongeluk uitschiet. Je kunt namelijk nog een laatste redmiddel toepassen. Het plaatsen van een tampon in een plantenpot kan voor jouw plantje de oplossing zijn.

En heb je nou binnenkort een vakantie of een lang weekend weg gepland en heb je niemand die voor je plant kan zorgen? Dan kan een tampon ook uitkomst bieden. Als je deze namelijk in de aarde van je plant stopt en het touwtje in een glas water stopt, krijgt je plant op die manier genoeg water!

@hoogvlietsupermarkten Reddingsactie voor een verlaagd prijsje! ⚠️Disclaimer: Tijdens het filmen van deze Tiktok zijn er geen planten gewond geraakt⚠️😉 #plants #hacks #hoogvliet #planten #lifehack ♬ Strawberry – Prod. By Rose


Lees ook: Geen groene vingers? Met deze TikTok-hack hoef je je planten geen water meer te geven