Je kent het wel: je koopt een plant om je woonkamer iets gezelliger te maken, maar eigenlijk ben je die groene vriend binnen no time weer uit het oog verloren. Eindstand: er is binnen een paar weken niets meer van over… Story of our life, right? Gelukkig hoef je je hier in het vervolg geen zorgen meer over te maken als je een plant koopt, want met deze TikTok-hack hoef je je planten nooit meer water te geven.

Met deze TikTok-hack hoef je je planten nooit meer water te geven

De planten water geven, wij vergeten het echt altijd. Ondanks al die speciale apps die aangeven hoeveel water een plant per dag nodig heeft, schiet het er toch iedere keer weer bij in. Sneu voor de planten, want die hebben er ook niet om gevraagd om er halfdood en kurkdroog bij te staan. Gelukkig is hier eindelijk een hack waardoor onze groene vrienden gewoon happy in de woonkamer kunnen blijven staan. 

Huh? Nooit meer de planten water geven

Nooit meer je planten water geven, dat klinkt echt fantastisch toch? Justine deelt in een TikTok-video namelijk een hack die jouw leven als planteneigenaar compleet zal veranderen. In de video is te zien dat Justine met een lont en een emmer water haar planten voorziet van de juiste hoeveelheid water. Dat terwijl jij met je vrienden op terras zit of zelfs een weekje op vakantie bent.

@selfcareplants Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca ♬ Summer – Instrumental – Devinney

@selfcareplants Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok ♬ Sunny Day – Ted Fresco

In eerste instantie denk je waarschijnlijk dat het niet kan werken, maar Justine deelt een uitgebreide video op Instagram. Zelfs na een week vakantie zijn haar planten namelijk nog steeds happy. De hoogste tijd dus, om deze hack uit te proberen. 

Lees ook: Apps die je helpen bij het verzorgen van je planten