Als het op tandenpoetsen aankomt heb je eigenlijk twee kampen: degene die vóór het ontbijt hun tanden poetsen en degene die het erna doen. Toch zou het beter zijn als iedereen het vóór het ontbijt zou doen. Wij leggen je uit waarom!

Wanneer moet je je tanden poetsen?

Als het aankomt op tandenpoetsen zijn er een paar regels. Eigenlijk is het allemaal niet zo lastig, en zijn er maar een paar dingen die je moet onthouden. Zo wordt er aangeraden door de American Dental Association om 2 keer per dag voor 2 minuten je tanden te poetsen. Maar wat deze regel niet duidelijk maakt is wanneer je je tanden het beste kunt poetsen.

Voor veel mensen werkt het goed om een routine te hebben. De meesten kiezen er dan ook voor om op gezette tijden hun tanden te poetsen, bijvoorbeeld na het ontbijt en voor het slapengaan. Maar wat als je dit altijd fout hebt gedaan?

De beste tijd om je tanden te poetsen

Hoewel niemand op minty ontbijtgranen zit te wachten in de ochtend, is het volgens experts toch beter om na het ontbijt je tanden te poetsen. Het zit namelijk zo: wanneer je slaapt vermenigvuldigen de bacteriën in je mond die zorgen voor tandplak zich. Dit is ook één van de redenen dat je met een niet-zo-prettige smaak in je mond wakker wordt in de ochtend. Wanneer je deze bacteriën meteen wegpoetst verwijder je de tandplak. Ook bescherm je je tanden tegen zure voedingsmiddelen omdat er een soort laagje of coating op je tanden komt.

Wacht voor minimaal 30 minuten met het eten van zuur eten nadat je je tanden hebt gepoetst. Onder zuurvormende levensmiddelen vallen bijvoorbeeld brood, citrus en koffie.

Lees ook: 5 dingen die je niet moet eten voor een slechte adem