Op een slechte adem zit niemand te wachten, en al helemaal je partner niet. Gelukkig heb je hoe je uit je mond ruikt voor een groot deel zelf in de hand. Zo kun je door middel van het kiezen van de juiste voeding de geur van je adem beïnvloeden. Wij vertellen je welke dingen je beter kan laten staan zodat je straks weer fris en fruitig uit je mond ruikt.

1. Koffie

We kennen allemaal nog wel die leraar van de middelbare school die uit zijn straatje stonk naar koffie. En vaak ging dit ook nog gepaard met een zweetlucht. Yikes! Wil je frisjes uit je mond ruiken? Laat dan je dagelijkse bakkie pleur voor wat het is en zet een lekker theetje voor jezelf. Yup, niet het allerleukste advies. *takes another sip of coffee*

2. Knoflook

Dit is een echte no brainer. Het is algemeen bekend dat (rauwe) knoflook geen bevorderend effect heeft op de adem. Ook rauwe ui is geen pretje. Ga je een avondje romantisch koken voor je partner of love interest? Skip de spaghetti aglio e olio en ga voor een frisse salade. Bijvoorbeeld deze couscous salade met munt.

3. Zuivel

Zuivelproducten zijn een no go (!) als je een frisse adem wilt. Met de vegan trend is het gelukkig erg makkelijk om aan vervangende producten te komen. Maak je smoothies bijvoorbeeld met havermelk of gebruik een plantaardige kwark voor bij je ontbijt.

4. Gefrituurd voedsel

Een frietje op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad maar voor je adem is het niet zo best. Net als elk ander gefrituurd product. Dat wordt dus niet op de eerste date naar de snackbar. Dammit!

5. Suiker

Het lijkt erop dat we alle pret aan het bederven zijn want ook suiker is een boosdoener wanneer je fris uit je mond wilt ruiken. Dit komt omdat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen wanneer ze zich in een suikerrijke omgeving bevinden. Minderen met suiker is niet alleen goed voor je adem, je doet er je hele lichaam een plezier mee. It’s for the best sweetheart.

Lees ook: Zo drink je rode wijn zonder rode tanden of lippen te krijgen