Hoe mooi een tatoeage dan ook mag zijn, de keuze voor je eerste tattoo is er vaak eentje van voorzichtig afwachten en goede keuzes maken. Niemand (ok, bijna niemand) loopt namelijk zo maar spontaan een tattooshop binnen, het is niet iets wat je ‘even’ doet. Dat betekent dat je er vaak lang over hebt nagedacht. Maar hoelang duurt zoiets eigenlijk? Lees even mee.

enkeltattoo's-femfem-enkel

Lichaamsversieringen

Lichaamsversieringen zijn al zo oud als de mensheid. Terwijl het vroeger bij 1 subtiele tattoo bleef, is de keuze tegenwoordig vrij groot. Je kan kiezen voor een piercing of zelfs onderhuidse staafjes. Ouch! Ondanks de verschillende manieren van lichaamsversiering, blijven tatoeages onwijs populair. Dit is natuurlijk logisch: je kunt van alles op je lichaam laten zetten. Het enige puntje is dan toch echt wel de omvang van de tatoeage.

Tekstje of een vlindertje?

Naast het ontwerp is ook de plaats onwijs belangrijk. Just saying: een tekstje tussen je billen is wat minder toegankelijk dan op je bovenarm. De plaats speelt in veel gevallen dat ook een grote rol in de duur voordat zo’n tattoo af is. Daarnaast zijn ook de omvang en de kleuren zeer bepalend.

Ben je nou helemaal ready voor je tatoeage? Zoek dan wel een goede tatoeëerder. Het helpt natuurlijk altijd om je vriendinnen en je familie om advies te vragen, maar het is belangrijk om te letten op de hygiëne. Ziet de zaak er op en top uit, neemt de desbetreffende tatoeëerder de tijd om je vragen te beantwoorden? In dit geval is de kans groot, dat je te maken hebt met een schone, professionele zaak. Mocht je het gevoel hebben dat ze je echt naar binnen willen trekken voor het zetten van een tatoeage? Ga er dan absoluut niet in mee. Echter beschikt een goede tattoo artist altijd over een vergunning van de GGD. Check dit dus even!

Hoelang duurt nou zoiets?

De tijd dat een tattoo artist bezig is met het plaatsen van je tatoeage is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het ontwerp. Kies je voor een behoorlijk plaatje, houd er dan rekening mee dat dit eventjes kan duren. Soms kan zelf een relatief eenvoudig vlinder al een uur in beslag nemen, zeker als die moet worden ingekleurd. Houd er dus eventjes rekening mee dat als de door jou gekozen tatoeage groot uitvalt, je een vervolgafspraak moet maken. Ook hier onderscheidt een goede professionele artist zich van een hobbyist.

Lees ook: Wauw! 6 x de mooiste zodiac tattoos