Het hele proces (laten we het zo maar even noemen) van het daten is niet gemakkelijk. Zelfs niet als je er al vaker doorheen bent geweest! Oefening baart in dit geval gewoon een keer geen gunst. Je moet het wiel iedere keer opnieuw uitvinden, want het is al-tijd anders. Geen wonder dat je soms geen flauw benul hebt hoe je betaalde signalen moet oppikken en vooral hoe je er op moet reageren. Zeker als het gaat over zoenen. Wij helpen je een handje! Dit zijn 12 tekenen dat hij je wilt zoenen.

tekenen dat hij je wilt zoenen
Fifty Shades of Grey

12 tekenen dat hij je wilt zoenen

Begrijp ons niet verkeerd! We willen je uiteraard een handje helpen. Het kan zo’n ongemakkelijk moment worden als je de tekenen dat hij je wilt zoenen compleet mist. Toch zijn ook deze tekenen nooit een garantie, want mannen zijn nou eenmaal niet altijd duidelijk. Dit zijn een aantal tekenen dat hij je wilt zoenen.

#1 Je kunt het voelen

Misschien geen duidelijk teken vanuit hem, maar wel vanuit jezelf. Geloof ons nou maar. Als hij je wil zoenen, kun je dit aanvoelen. Vertrouw dus gewoon op je eigen onderbuikgevoel.

#2 Hij kijkt naar je lippen en hij kan er niet mee stoppen

Je dacht waarschijnlijk dat dit alleen in films en series gebeurde, maar dat is dus niet waar. Ook in real life zul je snel genoeg doorhebben dat dit een natuurlijke reactie is.

tekenen dat hij je wilt zoenen
Fifty Shades of Grey

#3 Hij komt dichterbij je

Van ver af zoenen is tóch wat lastiger dus hij komt gewoon met een reden wat dichterbij! Hoe makkelijker, hoe beter!

#4 Er is ook genoeg oogcontact

Ondanks dat hij naar je lippen kijkt, kijkt hij ook nog af en toe omhoog hoor! Wanneer hij blijft switchen tussen je ogen en lippen, weet je genoeg.

#5 Hij stopt met praten maar je ziet hem denken

Van buiten is er misschien een stilte, maar van binnen draaien zijn hersenen op volle toeren. Je kunt dit gemakkelijk aan hem zien.

#6 Hij flirt met je

Als hij al de hele avond flirt met je kun je er vanuit gaan dat hij je leuk genoeg vindt om na een tijdje die stap tot een (eerste) zoen te zetten.

#7 Hij raakt je hier en daar kort aan

Hij test simpelweg even hoe je reageert op korte aanrakingen, voordat hij aan het echte werk begint!

#8 Hij oogt nerveus

Dat hij een man is, wil niet zeggen dat hij ook nerveus kan zijn. Terwijl jij je van binnen zit op te vreten, doet hij gewoon exact hetzelfde hoor.

#9 Jullie praten en appen al veel

Als de gesprekken al een tijdje gaande zijn en ze lopen niet op niets uit, weet je eigenlijk genoeg. Er zit een moment aan te komen dat hij je héél graag wilt zoenen.

#10 Hij zegt dat hij je leuk vindt

Hoe veel meer duidelijkheid had je nog gewild?

#11 Hij heeft een wel heel frisse adem

Als je de tandpasta of smint geur rondom hem ruikt, zou je dit als een hint kunnen oppakken. Dat doet hij immers niet voor niets!

#12 Hij spreekt hardop uit dat hij je wil zoenen

Sommigen gaan ervoor zonder aankondiging terwijl anderen het eerst even vragen. Dat laatste is handig, want dan weet je meteen waar je aan toe bent!

Lees ook: De verschillende soorten zoenen en wat ze betekenen