Een kusje op de wang, een tedere zoen, een french kiss, er zijn zó veel verschillende zoenen. En al die zoenen betekenen iets anders. Verwarrend, right? Wij hebben alle soorten zoenen op een rijtje gezet (+ betekenis) zodat jij ein-de-lijk weet waar je aan toe bent.

@after movie
@after movie

Sloppy kiss

De sloppy kiss is eigenlijk de kus waarbij jullie beide niet zo veel nadenken maar helemaal in elkaar opgaan. Als we deze kus in twee woorden zouden moeten omschrijven dan is dat: 1) speeksel en 2) seksuele (spanning). De sloppy kiss eindigt vaak in seks.

French kiss

Oelala, als jullie aan het French zoenen zijn dan weet je: It’s on. De French kiss zit vol ritme, passie (en lust!). De kans is erg groot dat deze kus eindigt in seks. Benieuwd wat het betekent? Deze persoon voelt zich aangetrokken tot je en wilt dat graag laten zien.

Kusje op de wang

Awh, lief! De kus op de wang is een lieve, leuke, ‘formele’ kus. De kus op de wang kan als groet dienen. Maar de kus op de wang kan ook dienen als afscheidskusje. De kus op de wang geef je omdat je om iemand geeft. Cadeautje van een vriendin gekregen? De kans is groot dat jij haar bedankt met een kus op haar wang.

Beeld: After
Beeld: After

Vlinderkus

Deze is lieeef. Onschuldig (en eigenlijk ook een beetje gek) maar de vlinderzoen mag niet ontbreken op dit lijstje. Hoe die werkt? Je houdt je gezicht heel dicht bij de ander en jullie fladderen jullie wimpers tegen elkaar aan. Tada, dat is de vlinderkus! De betekenis? Ik vind je lief!

Kus op de voorhoofd

Ah, deze. De kus op de voorhoofd is toch eentje waar we elke keer weer door smelten. Je zult ‘m waarschijnlijk ontvangen van je partner. Het kan ook zijn dat je vader of moeder je wel eens een voorhoofd kus geeft. De betekenis van deze lieve kus: Ik geef om jou!

De wasmachine

We hebben allemaal weleens gehoord van de wasmachine kus. De wasmachine kus is vergelijkbaar met een wasmachine. Deze persoon draait (iets) te snel met zijn/haar tong en het resultaat? Not so nice. Tja, wat het betekent? Misschien tijd dat je hem/haar wat tips om goed te leren zoenen geeft ;-).

Tedere kus

De tedere kus is een zacht kusje op de lippen of een lange tedere zoen. De kus is niet per se een kus die zal leiden tot seks. Deze kus betekent: Ik geef écht om je.

beeld: After
beeld: After

De kus in je nek

De kus in je nek (ook wel de vampieren kus) is een speelse (sexy) kus. He know’s what he’s doing. De kus kan leiden tot more, maar ook kan ook blijven bij tedere kusjes in je nek. De betekenis: He likes you! (of wilt gewoon seks)

Zuigzoen

Oelala, dit is eentje die vaak in de nek wordt gegeven (maar kan ook op een andere plek). De kus is echter niet zo teder als de kus van hierboven. De kus is een intieme, hot kiss en kan zeker weten leiden tot seks. De persoon die deze aan je geeft heeft zin in je.

Benieuwd naar het verschil tussen liefde en lust? Je leest hier wat het verschil is!