PFFF! Je begint te merken dat alles wat je doet je een hoop energie kost – je bent echt helemaal uitgeput. Helaas is je enthousiasme dan ook snel verdwenen. Maar wat zijn nou de tekenen dat je emotioneel uitgeput bent? Wij zochten het voor je uit!

Tekenen dat je emotioneel uitgeput bent

Niet alleen je lichaam maar ook je mind kan uitgeput zijn. Het is belangrijk om dit te herkennen om zo optijd een rustmomentje voor jezelf in te lassen. Aan deze dingen kan je herkennen dat je emotioneel uitgeput bent.

Je maakt je constant zorgen

Het maakt niet uit of er wel of niet iets aan de hand is. Je maakt je gewoon constant zorgen om dingen. Als er geen zorgen zijn, zorg jij er wel voor dat die er zijn. In je hoofd ben je hier heel druk mee bezig.

Je vergeet snel dingen

Je hebt dus een hoop dingen in je hoofd en je maakt je constant zorgen. Dit kan er ook weer voor zorgen dat je een hoop dingen gaat vergeten. Oftewel: dit is een tekenvan dat je lichaam uitgeput is. Je kan je minder goed focussen en daardoor kan je wat meer vergeetachtig zijn. Zorg ervoor dat je wat meer ruimte voor jezelf hebt, zodat je minder stress hebt.

Hoofdpijn en pijn op je borst

Omdat je last hebt van je mentale gezondheid, kan je dat ook best snel lichamelijk gaan voelen. Zo kun je bijvoorbeeld snel hoofdpijn krijgen, misselijk worden of een pijn op je borst krijgen. Je bent ook nog eens een stuk vatbaarder voor verschillende ziektes en bacteriën.

Minder contact met mensen om je heen

Merk je dat je al wat langer emotioneel uitgeput bent? Dan kan het zo zijn dat jij je meer gaat afzonderen van je familie en vrienden. Door je af te zonderen, kun je juist sneller last krijgen van depressieve gevoelens. Het is dus zeker belangrijk om er met mensen over te praten.

Je bent altijd moe

Het maakt niet uit hoeveel jij wel niet slaapt, jij blijft maar moe. Dit zou goed kunnen komen door al die gedachtes die er dagelijks door jou hoofd heen gaan. Je lichaam geeft dan echt even aan dat je wat rustiger aan moet doen.

Lees ook: Deze 3 dingen moet je doen als je date-moe bent