Natuurlijk heeft iedere relatie zijn ups en downs, maar toch merk je als er iets niet helemaal lekker loopt in je relatie. Je voelt je meer ongelukkiger dan gelukkig en dat hoort natuurlijk niet helemaal zo te zijn… Maar waaraan kun je merken dat het tijd is voor een goede babbel met elkaar?

sad-woman0-fem-fem

Conflicten zijn vijandig

Natuurlijk komt het voor dat je in een relatie wel eens een verhitte discussie of een ruzietje hebt. Dat is zelfs vrij normaal, want jullie zijn ook gewoon mensen met een eigen mening. Het gaat alleen te ver als deze discussies overgaan in een vijandig sfeertje waarmee je elkaar echt begint te raken met woorden of argumenten die niet helemaal fair zijn. Daarnaast is het ook niet gezond als je meerdere conflicten in een week begint te krijgen.

Jullie worden beide snel jaloers

Een relatie kan fout gaan als beide heel jaloers zijn óf een van de twee. Natuurlijk heb je stellen die daar prima mee kunnen leven en helemaal in elkaar opgaan. Helaas komt het ook vaak voor dat deze jaloezie zich uitmondt in irritaties en ruzies. Niemand vindt het fijn als hij/zij constant in de gaten wordt gehouden. Een beetje vertrouwen in elkaar is essentieel in een gezonde en sterke relatie.

Je geeft/krijgt veel kritiek

Het geven van veel kritiek kan ervoor zorgen dat je vriend zich een beetje in het nauw gedreven voelt en niet zichzelf kan zijn bij je. Andersom kan het ontvangen van veel kritiek ook een negatief puntje zijn. Je zelfvertrouwen zakt ervan naar beneden en je gaat behoorlijk aan jezelf twijfelen.

Je bent afgesloten van elkaar

Je vertelt elkaar niks meer en leeft als het ware een beetje langs elkaar heen. Dit kan natuurlijk ook niet echt een goed teken zijn dat je relatie het nog lang gaat volhouden. Als je het heel druk hebt is nog een ander verhaal, maar als je zelf al niet meer moeite doet om elkaar te zien of te spreken.. Zal het nog weinig zin hebben.

Je bent geen prioriteit

Hij is altijd met zijn vrienden én vindt het leuker om met hen dingen te doen. Ten eerste: het is echt niet verkeerd als een man met zijn vrienden dingen doet, dat is juist gezond en moet hij ook vooral blijven doen. Het gaat alleen wel fout als hij zijn vrienden zo vaak ziet dat zij eerder een relatie met hem hebben dan jij. Hij moet wel zin hebben om ook dingen met jou te doen.

Je vrienden en familie zeiden het al eerder

Je beslist altijd voor jezelf dat vooropgesteld, maar toch kunnen je vrienden en familie toch altijd de vinger op de zere plek duwen. Meestal hebben zij al iets door voordat jij er überhaupt erg in hebt. Ze hebben het beste met jou voor en gunnen je zeker een hele fijne en gelukkige relatie.

Weinig tot geen seks meer

Niet dat dit heel belangrijk is in een relatie, of naja eigenlijk misschien ook wel.. We bedoelen meer te zeggen dat dit voor iedereen anders kan zijn. Maar als je van een goede gezonde seks-vibe naar een hooguit een keer in de twee maanden omdat het moet instelling gaat, dan is er ook iets niet helemaal pluis.

Lees ook: dit zegt de manier waarop hij je knuffelt over jullie relatie