We zeggen allemaal dat we niks willen, maar zijn toch teleurgesteld wanneer we niks krijgen. Valentijnsdag in een notendop. Terwijl de meeste mensen aangeven dat ze Valentijnsdag een onnozele feestdag vinden wat ooit is verzonnen door Hallmark, zijn we toch (mits je een partner hebt) teleurgesteld wanneer er geen aandacht aan wordt besteed. Maar hoezo dan?

teleurgesteld Valentijnsdag FEM FEM

Terwijl de ene vriendin appt dat haar vriend (die notabene aan de andere kant van de wereld zit) een bos rozen heeft laten bezorgen bij haar op kantoor en de ander een plaatje stuurt van een een koek in de vorm van een hart wat ze heeft gekregen, merk je toch, hoewel je altijd zegt dat je een godsgruwelijke hekel hebt aan de feestdag, dat je een tikkeltje jaloers bent. De Valentine’s Day Blues noem ik het. Ergens had je namelijk stiekem de hoop dat, hoe dom je partner het misschien wel niet vindt, hij of zij je zou verrassen met iets. Als was het maar een kaart met een hartje erop. Of een koek in de vorm van een hartje. Of op z’n minst een appje met hoe dol ze op je zijn.

We roepen massaal altijd, en met name als je vrijgezel bent, dat dit zo’n feestdag is wat nergens op slaat want ben je dol op iemand, dan laat je dat gewoon dagelijks weten – je hebt er geen speciale dag voor nodig. Maar dan is het weer 14 februari, worden je vriendinnen en collega’s verrast, en wat krijg jij? Nada, noppes, niks. Teleurgesteld? Ja.

Over het algemeen zorgt Valentijnsdag voor teleurstelling

Of je nou een relatie hebt of niet. Ben je vrijgezel? Dan is het gelijk een dag waarbij je wordt geconfronteerd met het feit dat je alleen bent. Maar heb je een relatie en er worden geen rozen bezorgd op je werk dan voelt het wel als een anticlimax.

Weet je wat het is, als je partner geen sentimentele gevoelens heeft op de viertiende van de maand, so be it. Ga niet gelijk aan je relatie twijfelen want het is heus geen indicatie over zijn of haar gevoelens voor jou. Maar wees ook niet bang om het bespreekbaar te maken. Waar het uiteindelijk allemaal om draait is hoe jullie met elkaar om gaan de andere 364 dagen van het jaar – of jullie liefhebbend zijn ook op de dagen waar er géén druk op je wordt gelegd zoals op 14 februari.

Richt je op het geven van een cadeau

Weet je wat ook altijd zorgt voor een fijn gevoel? Iemand anders verrassen met iets leuks. Dus mocht je echt iets willen doen op de viertiende, richt je dan vooral daar op. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit is gebleken dat mensen veel gelukkiger worden wanneer ze iets geven in plaats van iets krijgen. En ook al hebben ze niks voor jou op de dag van de liefde, dan is hiermee de kans groter dat ze op een willekeurige dag nog komen aanzetten met een verrassing. En eerlijk, dat is misschien toch veel fijner dan een geforceerd iets op Valentijnsdag omdat het ‘moet’?

Afijn, de volgende keer dat je baalt dat je niks heb ontvangen, twijfel vooral niet aan je relatie én verras ze zelf. Hun reactie is namelijk priceless.

Lees ook: de 12 dingen die je zou kunnen doen als je single bent met valentijn.