Eén ding was duidelijk tijdens Temptation Island: Ivo en René waren tijdens het programma geen bff’s. De manier waarop Ivo over zijn relatie met Maris dacht, schoot bij René meermaals in het verkeerde keelgat. Zelfs zo erg dat René op een zeker moment de gesprekken van Ivo niet meer aan kon horen. Maar hoe gaat het nu eigenlijk tussen de twee?

René Ivo Temptation Island
Bron: Temptation Island: Love or Leave (Tom Cornelissen)

Veel contact

In de nieuwste aflevering van Temptation Island: Love or Leave zagen we de dolgelukkige René en Annebel. De twee hebben nog steeds serieuze trouwplannen en zijn na hun deelname aan het programma nóg verliefder geworden. In gesprek met Grazia vertellen de twee dat ze, behalve de liefde, ook veel nieuwe vriendschappen hebben gevonden. “We hebben met heel veel deelnemers nog contact”, vertelt René in gesprek met het magazine.

Op de vraag met wie de twee dan het meeste contact hebben, geven René en Annebel een opvallend antwoord. Dit zijn namelijk Ivo en Maris. Eh… dat zagen wij niet aankomen.

Geen goede vrienden

Waar Annebel het wel goed met Maris kon vinden, leek het alsof René en Ivo never goede vrienden zouden worden. René kon de denkwijze van Ivo maar moeilijk begrijpen en dat zorgde af en toe voor wat ongemakkelijke momenten. “Weet je, ik zeg het gewoon heel eerlijk: Ivo en ik waren tijdens Temptation niet zulke goede vrienden. Ivo gedroeg zich op zo’n manier waarbij ik mijn bedenkingen had, en dat heb ik ook wel aangegeven”, stelt René.

“Hij had al negen jaar een relatie en vanaf dag één ging hij al volop voor Esmé. Ik zei: pik, je hebt wel gewoon een meissie met wie je al negen jaar een relatie hebt. Houd je hoofd er even bij.”

Nieuwe vriendschap

Toch realiseerde René zich aan het einde van zijn Temptation-avontuur dat Ivo geen slechte bedoelingen had. “Ik zag dat hij heel veel van zijn vrouwtje houdt en dat zijn denkwijze gewoon anders is dan mijn denkwijze.” Nu het programma afgelopen is, hebben de twee een enorm sterke band gekregen en daarbij spreken ze zelfs van een vriendschap. “Op dit moment heb ik heel goed contact met hem, en zijn we vrienden geworden. We hebben een beetje een valse start gehad, maar inmiddels kunnen we het heel goed met elkaar vinden.”

Lees ook: Komt er een nieuw seizoen van Temptation Island VIPS?