Het is alweer even geleden, maar aan het begin van Temptation Island: Love or Leave maakten we kennis met Jan Sietse en Linde. De twee gaven zich op voor het programma om te ontdekken of ze meant to be zijn. Al vrij snel vonden de twee hun antwoorden en vertrokken ze dolverliefd terug naar Nederland. Maarre, zijn de twee eigenlijk nog steeds samen?

Jan Sietse Linde

Is er sprake van Love or Leave?

Hun deelname aan Temptation Island was dan misschien niet zo’n spektakel, Jan Sietse en Linde ontdekten wél de liefde voor elkaar. Door te kiezen voor The Swing of Love (een nieuwe toevoeging aan het liefdesprogramma) kwam het tweetal erachter dat ze samen hartstikke gelukkig zijn. Er kwam een nieuw koppel in het programma en Jan Sietse en Linde vertrokken terug naar Nederland.

In de nieuwste aflevering van Temptation Island komen we erachter of het tweetal na het programma nog steeds samen is. Want de liefde was op het zonovergoten eiland weer helemaal terug, maar bleef dat gevoel in Nederland ook?

Elkaar niet meer aanvullen

Helaas is het antwoord minder rooskleurig dan we hadden gehoopt. Zo stelt Linde in de nieuwste aflevering dat Jan Sietse na een romantische vakantie in zijn oude patronen terugviel. “Daar merkte ik weer heel erg het wantrouwen”, stelt Linde. “Ik ervoer dat hij mij geen ruimte gaf, hij ervoer dat alsof ik altijd weg wilde zijn”, gaat ze verder. De twee waren het regelmatig niet met elkaar eens en dat zorgde voor een omslag bij Linde.

“Op een gegeven moment zijn Jan Sietse en ik op het punt gekomen dat wij elkaar niet meer aanvulden. We haalden elkaar eerder omlaag. Toen moest ik eerlijk zijn tegen mezelf. Je kunt nog zoveel van iemand houden, maar dat houden van werd uiteindelijk loslaten, dat we beter af zouden zijn zonder elkaar.”

Ondanks dat Linde achter haar beslissing staat, is Jan Sietse het er nog steeds niet mee eens. “Ik ben geen opgever. Het liefst zou ik willen bewijzen dat het ook anders kan”, stelt hij. Tja…

Lees ook: Zo zag Temptations Esmé er vroeger uit