We zijn nu eenmaal Nederlanders, als het zonnetje schijnt of het is lekker weer, willen we naar buiten. Die vitamine D moet weer aangevuld worden. En omdat het dit weekend waarschijnlijk de laatste keer is dat de temperatuurmeter de 20 aantikt, moeten we hier gebruik van maken. Wij selecteerden de leukste terrasjes van Amsterdam voor je.

Dignita Hoftuin

Foto via Instagram
Foto via Instagram

Midden in het centrum, verscholen tussen de monumentale grachtenpanden vind je Dignita Hoftuin. Deze bijzondere stadstuin is te vinden achter de Hermitage en ideaal om tijdens je shopsessies neer te strijken voor een heerlijke Latte Macchiato. Ontsnap aan de drukte en geniet van het zonnetje en een heerlijke lunch. Begint het toch te regenen? Doordat dit tentje van glas is, heb je toch nog het gevoel dat je buiten zit.

Adres: Nieuwe Herengracht 18a

Foodbar Loulou

Foto via Loulou
Foto via Loulou

Om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen vind je bar Loulou. Een ontzettende gezellige plek waar je terechtkunt voor een healthy smoothie, China Green Sencha thee of voor een heerlijke lunch. Het kleine, maar gezellige terras is bovendien ideaal om te borrelen op deze allerlaatste nazomer avond.

Adres: Kwakersplein 2H

Mossel & Gin

Foto via Mossel & Gin
Foto via Mossel & Gin

De mensen van Mossel & Gin specialiseren zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de bereiding van mosselgerechten. Zij vinden dat de mossel meer aandacht mag krijgen in de grote steden en daar zijn wij het zeker mee eens. Naast de mosselen, speelt ook de gin tonic een grote rol binnen deze tent. Deze gouden combinatie zorgt ervoor dat wij hier dit weekend graag een drankje gaan drinken op het gezellige terras (en een mosseltje eten).

Adres: Gosschalklaan 12

De L’Europe

Foto via: de l'europe
Foto via: de l’europe

Een klein stukje Saint-Tropez aan de grachten van Amsterdam. Geniet van je heerlijke koffie of speciaal biertje terwijl je uitkijkt over de gracht. Zodra het begint te regenen, gaat het glas omhoog en zit je beschut. Een luxe spot op een prachtige locatie.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14

Hannekes Boom

Foto via: hannekes boom
Foto via: hannekes boom

Op de mooiste en gezelligste plek van Amsterdam vind je Hannekes Boom. Leuke mensen, top locatie aan het water en heerlijke, duurzame gerechten, want daar houdt Hanneke van. Originele belegde broodjes of ga voor een wisselende combinatie van vis-, vlees- en vegetarische gerechten.

Adres: Dijksgracht 4

De Biertuin

Foto via: De biertuin
Foto via: De biertuin

Wat gaan we drinken als het zonnetje van zich laat zien? Juist, speciaalbiertjes. En waar kan dat beter dan in De Biertuin? De Biertuin heeft twee locaties. De ene is gelegen tegenover het Oosterpark, de andere locatie is midden in het centrum van Amsterdam te vinden. 16 verschillende bieren staren je vanaf de tap aan om gekozen te worden. Zit hier toch niets tussen? Dan kun je ook nog uit een van de 65 andere bieren uit fles kiezen. En hier hoort natuurlijk een lekker hapje bij, wat bij De Biertuin ook niet ontbreekt.

Adres:
Linnaeusstraat 29
Prinsengracht 494

Niet in de buurt van Amsterdam? Kijk eens daar onze Stedentrip in eigen land: 24 uur in Breda.