Het is tijd om te bingen, want seizoen 4 van The Crown staat sinds kort op Netflix. Met een budget van bijna 100 miljoen dollar lijkt het erop dat ze weer alles uit de kast hebben getrokken om er een geweldig seizoen van te maken. In dit seizoen maken we eindelijk kennis met prinses Diana, maar laten we eerst even ons geheugen opfrissen, door het geven van een recap. Onze plannen voor vanavond zijn ieder geval duidelijk, die van jou ook?

The Crown S4
Foto credits: Des Willie, Netflix Media Center

A quick recap

Nog altijd volgen we de Britse Queen Elizabeth II tijdens haar langdurige periode als vorst van het Britse Koninkrijk. Seizoen 3 speelt zich af in de jaren ‘60 en ‘70. De koninklijke familie wordt geplaagd met verraad en conflicten. Zo zagen we hoe Sir Anthony Blunt, de kunstadviseur van Elizabeth, werd ontmaskerd. Hij werkte als KGB-spion voor de Sovjet Unie. Ook kwam prinses Margaret meer in de schijnwerpers. Zij werd door Elizabeth naar de Verenigde Staten gestuurd om hulp te vragen, want het ging financieel niet goed met het Verenigd Koninkrijk. Dit werd een succes. Van Elizabeth zelf zagen we een persoonlijke groei. Ze weet namelijk steeds beter met haar eigen mening en emoties om te gaan. Dit probeert ze ook over te dragen aan prins Charles, die we een moeilijke periode zien doormaken in Wales. Hij weet uiteindelijk zijn draai te vinden en spreekt een goed woordje Welsh tijdens zijn inauguraties als Prince of Wales. Hij blijft het lastig vinden om de balans te vinden tussen zijn geluk en zijn familie.

Prinses Diana

Finally! We gaan kennismaken met prinses Diana. Seizoen 4 van The Crown volgt namelijk de gebeurtenissen in de jaren ‘70 en ’80. Deze periode staat bekend om de Falkland-oorlog, de inbraak in Buckingham Palace en het zoeken van een geschikte bruid voor prins Charles. Wij kunnen niet wachten tot we de royal wedding zien.

Ga jij ook kijken?

Alle afleveringen van seizoen 4 staan al online op Netflix. Je kunt dus direct beginnen en je hoeft niet elke week op een nieuwe aflevering te wachten. Tijd om te bingen. Bekijk de trailer om net zo excited te worden als wij!

Lees ook: Lockdown Netflix tip: The Queens Gambit