The Good Place is een van de vele comedy sitcoms van televisiemaker Micheal Schur die te streamen is op Netflix. De hilarische serie komt jammer genoeg dit jaar tot een einde en ik ben er persoonlijk nog niet helemaal overheen. Voor iedereen die de serie nog nooit gezien heeft is het nogal lastig om uit te leggen waar het precies over gaat zonder te veel spoilers te geven maar het is absoluut een serie die je gezien moet hebben en wel hierom:

the good place FEM FEM

Het plot

The Good Place is misschien wel een van de meest originele shows op Netflix op dit moment. De serie gaat over Eleanor (Kristen Bell). Eleanor wordt na haar dood wakker in het hiernamaals en krijgt te horen van de architect Micheal (Ted Danson) dat ze in ‘the good place’ terecht is gekomen. Eleanor weet bijna gelijk dat er een fout is gemaakt en dat ze eigenlijk helemaal niet in dit paradijs thuis hoort. Ze vraagt aan haar aangewezen ‘soulmate’ Chidi (William Jackson Harper) om hulp om haar geheim verborgen te houden. Chidi leert Eleanor om een beter mens te worden aan de hand van morele filosofie zodat ze uiteindelijk haar plek in het hiernamaals kan verdienen.

De humor

Als we het over een comedy hebben is het natuurlijk onmogelijk om het niet over de humor te hebben. The Good Place is bedacht door dezelfde televisiemaker die bekend staat om series zoals Parks and Recreation en Brooklyn 99. De serie bevat humor die erg relevant en actueel is voor de tijd waarin we momenteel leven. Veel van de humor is gebaseerd op morele filosofie, waar de serie vooral over gaat. De personages zijn allemaal hilarisch op hun eigen manier terwijl ze nog steeds driedimensionale mensen zijn. De grappen die gemaakt worden zijn verre van flauw en de komische timing van de acteurs is bijzonder goed. Vooral de chemie tussen acteurs Kristen Bell en Ted Danson maakt deze show zo vermakelijk als hij is. En laten we ook niet vergeten hoe geweldig Janet (D’arcy Carden) is.

De twists

Een enorme teleurstelling bij veel series is wanneer het verhaal te voorspelbaar is. Bij The Good Place is dit juist het tegenovergestelde. De serie zit vol met twists waar je s’avonds in bed nog steeds over na ligt te denken. Iedere aflevering eindigt op een cliffhanger waardoor het heel erg verleidelijk is om door te blijven kijken, zeer bingeworthy dus. Als je hiervoor al ooit van The Good Place had gehoord heb je waarschijnlijk ook meegekregen dat het einde van seizoen 1 een enorm verrassend einde had wat niemand zag aankomen. Naast het originele plot is deze serie dus ook alles behalve langdradig en saai.

The Good Place is dus naast super origineel ook nog eens zeer goed geschreven. De grappen passen perfect in iedere scene en het acteerwerk brengt het geweldige concept naar een hoger niveau. Dit maakt The Good Place naar mijn mening de perfect comedy sitcom die je gezien moet hebben!