Een theezakje. Je dompelt het in warm water en klaar ben je. Maar wist je dat theezakjes nog veel meer functies kunnen hebben? Zoals je misschien wel weet kun je ze gebruiken om je ogen te verkoelen. Ook zijn ze erg effectief in het tegengaan van acne. Wij hebben alle handige functies op een rijtje gezet!

Foto: Jess Watters
Foto: Jess Watters

1. Gaat acne tegen

Stop met alle middeltjes tegen acne. Groene thee is de perfecte oplossing om onzuiverheden tegen te gaan. Breng het aan op je onzuivere plekken van je gezicht. Vervolgens doen de antibacteriële eigenschappen hun werk en verslaan ze acne. Je huid ziet er vervolgens weer als herboren uit!

2. Verzacht een verbrande huid

Als je jezelf hebt verbrandt wil je zo snel mogelijk iets verzachtends hebben. Je zou het misschien niet verwachten maar groene thee helpt hier goed tegen. Het zit vol met polyfenolische extracten dat helpt het aantal zonnebrandcellen te verminderen. Ook beschermt het de opperhuid tegen verdere UV-schade.

3. Gaat een slechte adem tegen

Last van een slechte adem? Dit is natuurlijk erg vervelend, maar prima op te lossen. Muntthee zit vol met antiseptische en antibacteriële eigenschappen en zorgt ervoor dat je adem weer helemaal fris ruikt!

4. Kalmeert je ogen

Vermoeide ogen? Dit kun je verhelpen met twee theezakjes. Dip ze in warm water en leg ze op je ogen voor twintig minuutjes. Ja, het is misschien een beetje saai om twintig minuten je ogen te sluiten, maar dan heb je wel een goed excuus om een korte powernap te nemen, toch? Ook vermindert dit je wallen en opgezwollen ogenleden als je gehuild hebt. Ideaal dus!

Two Female Friends Lying On Bed Using Beauty Treatments

Foto: omgimages via Istock

5. Weert insecten en ongedierte af

Het laatste dat je wilt is een insectenplaag in je tuin of huis. Gebruik om dit tegen te gaan gebruikte thee met de combinatie van muntolie. Dit weert alle mieren, spinnen en ongedierte af. Een ideale oplossing, toch?

6. Verbetert je haarkleur

Ik hoor je denken. Hoe kan thee ervoor zorgen dat mijn haarkleur verbeterd? Toch kan het! Maak wat thee, laat het afkoelen en giet het vervolgens over je haar. Voor de mensen met donker/zwart haar werkt zwarte thee het beste. Voor de blondies kamillethee. Hierna is je haar glanzender dan ooit!

7. Helpt als toner

Een goede toner is nou eenmaal erg duur. Maar gelukkig is thee de ideale vervanger! Door de antioxidanten helpt het de huid herstellen en te beschermen. Ook zorgt het voor een minder vette huid.

Wist jij dat thee zoveel functies had? En welke ga jij toepassen?

Zo kom jij op een snelle en natuurlijke wijze van je wallen af.