Thuiswerken. Het is iets wat je nu misschien meer doet dan normaal en misschien vind je dit wel wat lastig. Het combineren van werk en privé kan voor veel mensen namelijk moeilijk zijn. Hoe focus jij je nu goed op je werk zonder door alles afgeleid te worden thuis? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij lekker aan de slag en thuis al het werk doen, dat je op kantoor zou doen.

Thuiswerken

Zorg voor weinig afleiding

Afleiding is misschien wel het moeilijkste onderdeel van thuiswerken. De tv staat aan met één van jouw favoriete progamma’s, de radio staat hard of je krijgt honderd en één berichtjes op je telefoon. Probeer al deze apparaten uit te zetten en je volledig in een stille, met misschien een koptelefoon of oortje, ruimte te bevinden. Zo kun jij het meeste werk gedaan krijgen.

Maak een goede planning

Een planning kan voor wonderen zorgen. Zodra jij al jouw werkzaamheden op papier zet en hier een deadline aan vaststelt heb je de neiging om deze ook echt te halen. Misschien ben je zelfs een stuk sneller dan je denkt en heb jij jouw taken eerder af. Bij het maken van jouw planning is het belangrijk dat je eerste de grote taken kunt afkruisen. Zodra jij de belangrijkste dingen hebt gedaan, wordt het makkelijker om de kleine taken nog sneller te maken.

Een fijne werkplek

Het is heel makkelijk om op de bank te ploffen met je laptop en een bakje koffie, maar dit wil je toch liever niet doen. Dit zorgt er namelijk voor dat jij in een te comfortabele houding terecht komt en je niet zoveel werk gedaan krijgt dan dat je normaal krijgt. Ga daarom aan een goede tafel zitten, met een goede stoel en zorg dat je plek schoon is. Zo heb jij geen chaos om je heen en kun jij je volledig concentreren op je werk.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op

Haal frisse lucht

Wanneer jij thuis werkt, en vooral in deze tijd met het Coronavirus, is het makkelijk om de hele dag thuis te zitten. Je blijft bezig met je taken en wilt ze eigenlijk zo snel mogelijk af hebben. Hierdoor vergeet je het vaak om pauzes te houden of om even de deur uit te gaan. Dit blijft een heel belangrijk onderdeel tijdens het werken, dit zou je namelijk ook doen wanneer je op kantoor werkt. Maak dus eens een wandeling door het bos, laat je hond uit of loop even naar de supermarkt. Zo heb jij gloednieuwe energie voor de rest van de dag.

Maak jezelf klaar

Het klinkt misschien wat gek, maar wanneer jij je net zo klaarmaakt als dat jij zou doen voor kantoor helpt dat. Je voelt je put together en kunt fijn aan de slag gaan met je werk, zonder in je badjas te blijven zitten.

Doe dagelijkse taken tussendoor

Je kent het vast wel: je bent bezig achter je laptop en ziet die bult was liggen op je stoel. Elke keer kijk je ernaar en je krijgt er een rommelig gevoel van in je hoofd en het zorgt ervoor dat je werk wat achterloopt. Ruim deze gewoon op! Dit zorgt ervoor dat je geen enkele vorm van afleiding hebt en jij je niet druk maakt over wat je allemaal nog moet doen na je werkzaamheden. Probeer zulke dingen in je pauzemomenten te plannen, en je bent er zomaar doorheen.