Iedere maand wordt er weer €40,- afgeschreven van je sportschool, waar je misschien twee keer in de maand aanwezig bent. Maar alleen hardlopen zie je ook niet zitten. Gelukkig zijn er heel veel andere opties, zoals deze oefeningen waar je niets voor nodig hebt, enkel jezelf! Maak gebruik van wat je al hebt, door oefeningen te doen met enkel je eigen lichaamsgewicht.

Herhaal dit rijtje 5 keer voor een full body workout.

Opdrukken

Vaak niet de favoriet van veel vrouwen, maar oefening baart kunst. Begin met tien keer opdrukken, gaat dit goed? Probeer de volgende keer dan om dit te verhogen.

workout-lichaamsgewicht-femfem

Spiderman

Dit is hetzelfde als opdrukken, alleen breng je je knie naar je elleboog op het moment dat je beneden bent. Zo stimuleer je je buikspieren. Trek allebei je benen vijf keer naar je elleboog toe.

Verhoogd opdrukken

Zet je voeten op een verhoging, duw je billen omhoog en doe vervolgens hetzelfde als bij oefening 1. Probeer deze oefening weer tien keer achter elkaar te doen.

Plank/press up

Start in de plankpositie. Duw jezelf vervolgens omhoog door in plaats van op je ellebogen, op je handen te steunen en zak vervolgens weer naar de ‘normale’ plankpositie. Doe deze oefening ook tien keer.

V-up

We laten die buikspieren even branden! Ga op je rug liggen, maar alleen je billen mogen de grond raken, je rug en benen blijven 1 centimeter boven de grond. Trek je knieën naar je borst, hierbij kom je dus omhoog. Strek vervolgens je benen weer tot 1 centimeter boven de grond. Herhaal dit tien keer.

Dips

Deze oefening is super goed voor je schouders, borst en triceps. Zoek een verhoging (bijvoorbeeld een salontafel of de badrand), zodat je benen in een hoek van 90 graden zijn. Steun met je handen op de verhoging en laat jezelf vervolgens naar beneden zakken, tot je ellebogen in een hoek van 90 graden zijn. Voer deze oefening ook tien keer achter elkaar uit.

Touwtjespringen

Om je workout nog even die extra boost te geven, gaan we nog 1 minuut touwtjespringen, jeugdsentiment en ook nog eens super goed voor je!

Deze workout is gemakkelijk thuis uit te voeren en geeft echt niet minder resultaat dan uren zweten in de sportschool. Probeer er een routine van te maken en minimaal twee keer per week een thuis workout te doen, zo zul je merken dat het uiteindelijk een stuk gemakkelijker gaat en je het niet meer als een ‘moetje’ ziet.