In spring de bocht gaat in, uren konden we ons er op het schoolplein mee vermaken. Wie is er niet mee opgegroeid. Tegenwoordig wordt het springtouw tijdens onze pauze niet meer tevoorschijn gehaald, want dit was toch wel echt iets voor op de basisschool, maar eigenlijk zouden we dit dus wel moeten doen want het is super goed voor je! En dit is waarom.

1. Het is niet moeilijk

Touwtjespringen kan iedereen. De een wat beter dan de ander, maar moeilijk is het niet. Planking, deadlifts of de meest ingewikkelde buikspieroefeningen slaan we vaak over, omdat het te veel moeite kost. Maar dat excuus kun je nu dus niet meer gebruiken. Touwtjespringen is super simpel.

2. Je verbrandt veel en snel

Je kunt zelf bepalen hoe lang en hoe snel je touwtjespringt. Maar feit is dat het een snelle manier is om calorieën te verbranden. Je hart gaat er al snel sneller van kloppen, waardoor je dus ook meer verbrandt. Probeer om het langzaam om te bouwen. Begin bij langzaam 5 minuten springen, de volgende dag verhoog je het tempo en de dag daarop spring je 7 minuten langzaam, etc. Zo verhoog je ook nog eens je conditie!

3. Het is goed voor heel veel spieren

Uit onderzoek is gebleken dat je met touwtjespringen bijna al je spieren in je bovenlichaam gebruikt. Drie keer per week tien sprongen is hiervoor al voldoende. En natuurlijk maak je gebruik van je beenspieren. Door een paar keer goed te springen, werk je dus eigenlijk aan heel veel spieren tegelijk. Vandaar dat je als kind gemakkelijk de hele koektrommel kon leeg eten zonder een grammetje aan te komen..

touwtjespringen-femfem

4. Het helpt je lichaam samen te werken met je brein

Een belangrijk voordeel van touwtjespringen is dat het goed is voor je motorriek. Je handen en voeten bewegen tegelijk en je moet nadenken over wat je doet. Boksers doen niet voor niets aan touwtjespringen, het is tevens een manier om aan je timing te werken.

Wil jij afvallen? Met deze tips zul jij sneller vet verbranden.