Yes! TikTok is helemaal hip en happening. En ja, dat geldt ook voor jou! De tijd dat alleen kinderen dansend, zingend en playbackend filmpjes plaatsen is voorbij. Er is een nieuwe storm van TikTokkers opgelaaid: de 25-plussers. En dat kunnen wij ons goed voorstellen, want wie wordt nou niet blij van al die video’s die voorbij komen in je tijdlijn. Ben je nog niet overtuigd? Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet en we durven te wedden dat jij de app straks ook downloadt, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Een feed waar je wél blij van wordt

Social media kan soms best stressvol zijn. Op Facebook word je overladen met berichtjes en op Instagram komen vooral de perfecte plaatjes voorbij. Bij TikTok draait het juist om entertainment, fun én aardig zijn voor elkaar. Grote kans dat de filmpjes die jij op Instagram voorbij ziet komen oorspronkelijk van TikTok zijn geplukt.   Daarnaast is het algoritme van TikTok zo opgebouwd, dat je alleen filmpjes ziet die relevant en leuk zijn voor jou.

Meer dan zang en dansfilmpjes

Wanneer je de app opent begint de fun direct. Er opent een tijdlijn, de zogenaamde ‘For-you page, met leuke video’s die op jou afgestemd worden, zonder dat je lid hoeft te worden. TikTok is hierdoor gemakkelijk in gebruik en je kunt dus lekker meegenieten vanaf de zijlijn. Verwacht niet alleen de zogenaamde zang-, dans- en acteervideo’s, want er is zoveel meer dan dat. Ben je op zoek naar modetrends of naar leuke tips voor in huis? Ook dan ben je aan het juiste adres bij TikTok. En voor de sportievelingen: er staan veel leuke work-out tips op én inspiratie voor lekkere en gezonde gerechtjes.

Likes en volgers doen er niet toe

Video’s maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kiest het geluid uit dat jij wilt, neemt het filmpje op, gooit er een filtertje overheen en typt er wat leuks bij. Voilá! De kans dat je misschien wel viral gaat, is op TikTok veel groter dan bij een ander platform. Ze kijken namelijk niet naar je aantal volgers of naar wat je eerder hebt gepost. Wie weet heb je straks wel je ’30 seconds of fame te pakken.

TikTok maakt op dit moment een grote groei door. De verwachting is dat iedereen die nu Instagram heeft binnen een paar jaar ook lid is van dit platform. En, ga jij TikTok uitproberen?

*Dit artikel is geschreven door Nanda Otten

Lees ook: Apple lovers opgelet: dit is er nieuw bij de iPhone 12 modellen