Misschien ken je @bakesbymelissa al wel van TikTok, waar ze haar recepten voor kleurrijke en hapklare cupcakes deelt. Maar wist je al dat Melissa de vrouw is achter de salade die nu viral gaat op TikTok? Zo heeft haar bekende veganistische ceasar salade miljoenen (!) views op TikTok gekregen. Hij heet de green goddess salad, en zo maak je ‘m.

green goddess salad

Wat kun je vinden op Melissa haar TikTok?

Tegenwoordig is er geen gebrek aan saladerecepten op TikTok. Maar die van Melissa zijn toch wel heel speciaal. Zij is begonnen met haar saladerecepten afgelopen de zomer. Haar magische truc? Ze zorgt dat alle ingrediënten knapperig en licht zijn. Ook eet ze haar salades niet op de standaard manier die we gewend zijn. Ze gebruikt ze namelijk als dip voor haar tortilla chips.

Green goddess salad recept

Het klinkt allemaal een beetje raar, maar het is echt zo dat de salade wordt gebruikt als een soort van dip. Maar hoe maak je nu de beroemde green goddess salad? In de salade zitten verschillende groentes zoals sla, radijsjes, wortels, paprika, kool en lente-uit. Ook maakt zij nog een soort van dressing voor door de salade heen. In de dressing worden verschillende ingrediënten gebruikt zoals rijstazijn, het sap van één limoen en een kwart van een cup olijfolie, een lepel met mosterd, een theelepel met zout en tot slot een theelepel met olie.

De salade en dressing meng je helemaal door elkaar en dan kan je heerlijk gaan genieten van deze salade dip!

@bakedbymelissa She’s a green goddess #food #recipe #vegan #foodie #viral #asmr #fy #fypシ ♬ original sound – Baked by Melissa

Mega gezond

Oké, je bent dus wel even bezig met snijden als je deze salade wilt maken, maar het is het allemaal meer dan waard. De green goddess salad is niet alleen hemels, maar dus ook nog eens mega gezond. Bon appetit!

Lees ook: Honingraat pasta is de nieuwe Tiktok baked feta pasta