Vele van ons zullen het herkennen, planten zijn super mooi, maar ze in leven houden blijkt altijd toch wel een hele kunst. Heb jij nou ook niet zulke groene vingers? Dan zijn deze apps er om jou een handje te helpen.

PlantNet

Deze app helpt je met het herkennen en het benoemen van je planten. In de app staan zo’n 6000 Europese soorten planten. Gebruikers kunnen ook zelf foto’s en informatie over planten toevoegen, hierdoor groeit de database ook elke keer opnieuw.

Als je een plant tegen komt waarvan je de naam wilt weten, dan maak je een close-up foto van de bloem of het blad en druk op de zoekknop. Het beste kan je een foto maken van één individuele plant of bloem met zo min mogelijk planten op de achtergrond.

apps-helpen-verzorgen-planten

Plantsome

Plantsome is een app die speciaal ontwikkelt is voor kamerplanten. Deze app kan je niet gebruiken als je de naam van je groene vriendjes niet meer weet. Je moet namelijk om de volledige informatie over je plant te weten en de juiste informatie over de verzorging te verkrijgen, de naam van je plant invullen, hoe groot die is en hoeveel licht die krijgt. Hiermee berekent de app wanneer en hoeveel water en voeding de plant nodig heeft, met behulp van het lokale weerbericht.

Plantifier

Als je meer fan bent van groen in je tuin, dan in je huis. Dan is Plantifier voor jou een betere optie. Deze app is namelijk speciaal ontwikkelt om tuinplanten te herkennen. Het is een app voor echte liefhebbers van hun tuinplanten, aangezien het de mensen die op de app zitten zijn die je helpen. Als je namelijk de naam van je plant wilt weten, dan plaats je een foto van je plant en reageren de gebruikers van Plantifier hierop om je te helpen.

apps-helpen-verzorgen-planten

PlantSnap

Met PlantSnap kan je nog meer dan alleen planten herkennen. Hiermee kan je bloemen, bomen, vetplanten, paddenstoelen, cactussen en nog veel meer identificeren. Je komt achter de naam en je krijgt informatie over hoe je je planten moet verzorgen. Ook kan je op PlantSnap vinden hoe je je planten weer moet kweken.

Lees ook: Zo zorg je dat je kamerplanten niet doodgaan