Iedere dag op een willekeurig tijdstip een melding krijgen, met de bedoeling dat je een foto of video maakt en deelt. Dat klinkt wel bekend, vind je niet? TikTok komt met deze nieuwe functie die verdacht veel op BeReal lijkt.

Bron: Pexels

BeReal

BeReal is nu één van de meest gebruikte apps in Nederland. Wie heeft de app nou niet? Elke dag, op een willekeurig tijdstip krijgt iedereen tegelijkertijd een tijdslimiet van twee minuten om een foto te maken – met je voor en achter camera – en deel je op dat moment wat je aan het doen bent. Omdat je maar twee minuten hebt, is er absoluut geen tijd om de perfecte pose of achtergrond te vinden waardoor de notificatie ‘dwingt’ real te zijn. Geen filters, likes of vrienden. Of nou ja, er zijn een heleboel mensen die inside hacks gebruiken om ‘real’ te lijken, terwijl dat niet het geval is er zijn namelijk heel veel dingen die je nog niet wist over BeReal.

TikTok

Nu heeft TikTok een verdachte functie die er enorm veel op lijkt, want binnenkort krijgen we van de app ook een soortgelijke melding. Gebruikers krijgen straks een dagelijks verzoek om een video van tien seconden of een foto te maken. Deze nieuwe functie zal TikTok Now heten. Ook hier zijn tijdstippen vooraf niet bekend en het verzoek komt daarmee onverwachts. Wanneer deze functie in gaat, is nog niet bekend. Misschien verrast TikTok ons binnenkort onverwachts met de melding…spannend! Ga jij deze nieuwe functie gebruiken, of blijf je trouw aan Bereal?