Stel jij het uitstellen van je make-upkwasten reinigen ook véél te lang uit? Via TikTok vonden we een manier waardoor het sneller en makkelijker kan.

Bron: Pexels

Waarom je nú je kwasten schoon moet maken

Op je hoofdhuid zitten allemaal verschillende bacteriën, huidschilfertjes en vetten. Een make-up kwast veeg je dagelijks over je gezicht, dus de haren van de kwast raken in no time gevuld met viezigheid. Wanneer je deze kwast weer wil gebruiken, kan dit zorgen voor oneffenheden op je gezicht, zoals bijvoorbeeld puistjes. En dat wil je niet hebben. Je make-up kwasten goed schoonmaken is een manier om deze onzuiverheden te voorkomen, maar we weten allemaal dat het geen leuke bezigheid is.

Zo moet je eerst je kwasten natmaken, vervolgens met zeep schoonmaken. Of je ze dan meteen kunt gebruiken? Helaas niet. De kwasten moeten namelijk wel een nacht lang drogen.

Tijdbesparend trucje

Geen zin in deze schoonmaakroutine en daarom al een jaar lang vieze kwasten? TikTok heeft nu het perfecte trucje om je kwasten (met maar weinig moeite) schoon te krijgen. Wat heb je daarvoor nodig? Een wasmachine, vieze make-up kwasten, een make-up tasje met gaatjes en wasmiddel.

Stap 1. Je stopt je vieze kwasten in een make-up tas met gaatjes.

Stap 2. Stop in de wasmachine en zet aan op de laagste temperatuur, dus maximaal 20 graden.

Stap 3. Klaar? Laat de kwasten liggend drogen.

Tip: geen make-up tas met gaatjes in een huis? Volgens de comments bij deze TikTok kun je ook een kussensloop vullen met vieze make-up kwasten en vervolgens dichtknopen, dit zou je dan op dezelfde manier kunnen wassen.

@reemmnss♬ What You Won’t Do for Love – Bobby Caldwell

Gemengde reacties

Dat dit trucje tijd gaat besparen, is een feit. Maar of het ook de levensduur van je kwasten gaat verlengen? Dat is een tweede. In de comments wordt namelijk uitvoerig gereageerd – en deze reacties zijn niet allemaal even postief. Zo beweren veel mensen dat de lijm van je kwasten op deze manier snel los zal laten, waardoor je kwasten uit elkaar vallen. Ook zou het de haren van je kwasten niet veel goeds doen.

Ben je niet zo superzuinig op je kwasten en heb je er geen godsvermogen voor betaald, dan is het uiteraard het proberen waard. Daarnaast speelt de temperatuur van je wasmachine ook een grote rol. Dus eh… skip een wasje van 60 graden!