Eerlijk is eerlijk: als jij op Tinder aan het swipen bent is het leuk als er een bio bij staat maar de foto is toch wel het meest bepalend. Daarom komt Tinder met een gloednieuwe functie. Online blind daten! Oelala.

bron: Emily in paris
bron: Emily in paris

Een blind date

Naar links of naar rechts swipen doormiddel van de foto te bekijken doen we bijna allemaal. De bio lezen we even vlug door en dan maken we een keuze. Daarom komt Tinder met een nieuwe functie namelijk online blind daten. De singles worden gekoppeld op basis van wat ze gemeen hebben. Dit doet Tinder door de singles vragen te laten beantwoorden en spelletjes te spelen. Op basis van deze uitslag worden twee personen met elkaar gematcht en kunnen ze zelf kijken of ze de match aan willen gaan. Als je dan beide de match aangaat kan je elkaars foto’s zien. Hoe leuk?

Wat voor vragen?

Nee je krijgt geen cheesy vragen als: ‘omschrijf je perfecte partner’ of ‘wat zoek je in een relatie?’ Dit soort vragen worden niet gesteld. Denk meer aan grappige vragen over jouw dagelijks leven of ‘eet je wel of geen ananas op je pizza?’

Mochten er vervolgens veel antwoorden overeen komen, dan wordt je gematcht. Je kan dan even chatten en op dit gesprek kan je baseren of je de match wilt aangaan.

Tinder maakt groot succes

Het klinkt misschien aan het begin allemaal een beetje raar, maar volgens een CEO van Tinder heeft deze functie nu al groot succes. Er is namelijk een testfase geweest en er zijn 40 procent meer matches gemaakt in vergelijking met de normale manier. WOW. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens ga swipen.

Lees ook: CEO van Tinder verklapt de truc om je perfecte match te vinden