Droge lippen season is weer begonnen en ugh, we hebben het niet gemist. Er zitten meer barsten in onze lippen dan in ons iPhone scherm en het lijkt of we wel kunnen blijven smeren. Hier zijn de beste tips voor droge lippen van dermatologen.

De oorzaak van droge lippen

Het koude weer, schade van de zon en het vaak likken van je lippen kan ervoor zorgen dat je lippen droog en beschadigd aanvoelen. Om dit te voorkomen hebben we de beste tips van dermatologen voor je op een rijtje gezet.

De beste tips tegen droge lippen

Hoewel het soms lijkt alsof je geen andere optie hebt dan het accepteren dat je met droge en gebarsten lippen de wintermaanden door zal gaan, kan je hier weldegelijk iets aan doen. Je kunt namelijk zachte lippen het hele jaar door hebben! Dit is wat je moet doen:

#1 Gebruik een niet irriterende lipbalm, lipstick en andere lipproducten

Sommige mensen denken dat het brandende of tintelende gevoel wat sommige lipproducten geven een teken is dat het werkt. Het tegendeel is echter waar. Wat je eigenlijk doet, is het irriteren van je lippen. En dit wil je at all costs vermijden.

De volgende ingrediënten kun je beter vermijden in een lipbalm: kamfer, eucalyptus, smaakstof, geur, lanoline, menthol, octinoxaat of oxybenzone, fenol of fenyl,  propylgallaat en salicylzuur.

De volgende ingrediënten kunnen helpen bij het helen van je lippen: ricinuszaadolie, ceramiden, dimenthicon, hennepzaad olie, minerale oliën, petrolatum, shea boter, zonbeschermende ingrediënten als titaniumoxide en zinkoxide en witte vaseline.

#2 Gebruik meerdere malen per dag en voor je gaat slapen een niet irriterende lipbalm

Als je droge en gebarsten lippen hebt kan je een dikke zalf als vaseline gebruiken.

#3 Gebruikk een niet irriterende lipbalm mét SPF 30 of hoger wanneer je naar buiten gaat

Zelfs in de winter is het belangrijk om je lippen tegen de zon te beschermen. De zon kan gebarsten lippen namelijk makkelijker verbranden.

#4 Drink veel water

Gebarsten lippen zijn droge lippen, so we’re staying hydrated.

#5 Stop met het likken, bijten en plukken aan je lippen

Als je droge lippen hebt is het eerste wat je doet eraan likken. Dan zijn ze namelijk niet meer droog. Helaas kan dit het probleem alleen maar erger maken. Als het smeeksel verdampt zullen je lippen namelijk alleen maar droger worden.

Lees ook: 3 manieren om je lippen voller te laten lijken