Hoewel velen van ons zich voornemen om mee te doen aan ‘Dry January’, haken de meeste al af na de eerste week. Dit zijn 5 tips om Dry January vol te houden.

Hoe houd je Dry January vol?

Geen druppel alcohol drinken in januari; het lijkt zo’n goed plan maar in werkelijk valt het vaak vies tegen. Toch blijven we het proberen, want een maand lang geen alcohol drinken heeft enorm veel voordelen voor je gezondheid. Daarom vertellen wij je hoe je Dry January wél volhoudt.

#1 Vraag vrienden om mee te doen

Zorg dat je een support system om je heen hebt. Als je bff of partner ook meedoet is het veel makkelijker om vol te houden. Je zal geen last hebben van FOMO wanneer je vrienden ook joinen met de challenge!

#2 Zoek een alternatief drankje

We get it, in het weekend wil je natuurlijk gewoon een drankje kunnen drinken met je vriendinnen. Maar wie zegt dat dit mét alcohol hoeft te zijn? Hallo, het is 2022. Er zijn genoeg alternatieven op de markt. Wist je dat er zelfs kombucha sommeliers zijn? What!

#3 Geef aan dat je meedoet aan Dry January

Over het algemeen is het makkelijker om Dry January vol te houden met een lege agenda. Mochten er toch wat etentjes en sociale gelegenheden op de planning staan, dan is het een idee om jezelf voor te bereiden. Geef aan dat je meedoet aan Dry January aan de anderen. Zo ga je rollende ogen tegen wanneer je ‘nee’ zegt tegen een glaasje.

#4 Ga naar een alcoholvrije slijterij

Als je geen wijn kan drinken, dan doe je maar alsof..

#5 Beloon jezelf met een klein cadeautje als je de hele maand volhoudt

Geef jezelf een klein cadeautje als je de hele maand volhoudt! Doe jezelf je lievelings crème cadeau of die oorbellen die je al een tijdje op het oog had.

Lees ook: 7 dingen die je herkent wanneer je geen alcohol drinkt