Wij vrouwen hebben het niet altijd even makkelijk. We worstelen vaak met onze haren en het zit vrijwel nooit zoals we gehoopt hadden. En dan komen daar vaak ook nog eens gespleten haarpunten bij kijken. Gelukkig hebben wij wat tips waarmee je gespleten haarpunten gemakkelijk kunt herstellen.

Beautiful young woman on the beach

Kokosolie haarmaskertje

Kokosolie is het perfecte ingrediënt om je haar te verzorgen. Zorg voor gewassen en handdoek droog haar. Neem een beetje kokosolie (ongeveer een kwart van een handvol) en wrijf het voorzichtig in je haar, vanaf je haarwortels tot je scheiding. Steek je haren vervolgens op, wikkel het in een handdoek en wacht 30 minuten. Vervolgens spoel je het af in de douche en was je jouw haren met shampoo.

Avocado proteïne haarmaskertje

Voor dit haarmaskertje heb je alleen maar een avocado, ei en een klein beetje olijfolie nodig. Begin met het prakken van de avocado en voeg toe aan het ei. Voeg vervolgens nog een beetje olijfolie toe en zorg ervoor dat de consistentie net wat dikker is dan je gebruikelijke conditioner. Breng het vervolgens aan op je haren en laat het vervolgens 10 tot 20 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met warm water.

Honing en olijfolie haarmaskertje

De vochtinbrengende combinatie van honing en olijfolie voedt beschadigd haar, en als extra bonus is het ook goed om je droge hoofdhuid hiermee te behandelen. Begin met het mengen van 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels honing. Breng het aan op je haren nadat je het hebt gewassen met shampoo. Laat het 20 tot 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit met shampoo die goed hydrateert om eventuele resten te verwijderen.

Wil je beschadigd haar voorkomen? Probeer deze gewoontes dan vooral te vermijden.