Een beetje jaloezie in een relatie is normaal, maar wanneer het té erg wordt kan het vervelende gevolgen hebben voor je relatie. In dat geval kun je er maar beter wat aan doen, voordat het voor problemen gaat zorgen. Dit zijn vijf tips om jaloezie in je relatie te verminderen.

Tips om jaloezie in je relatie te verminderen

Als je merkt aan jezelf dat je vaak best wel jaloers bent, ben je al goed op weg. Dan kun je er namelijk nog van alles aan doen om de gevoelens te verminderen! Heb jij vaak last van jaloerse gevoelens? Dan kunnen deze tips jou een handje helpen om van die gevoelens af te komen.

tips om jaloezie in je relatie te verminderen
Bron: Gossip Girl

1. Communiceer met je lover

Als je moeite hebt met bepaalde situaties is het belangrijk om dit aan te kaarten bij je lover. Hij heeft misschien wel helemaal geen idee hoe jij je voelt en dus is het belangrijk om je hierover uit te spreken. Zo kan hij misschien rekening houden met jouw gevoelens, waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om bepaalde dingen los te laten.

2. Ga bij jezelf na waar je bang voor bent

Jaloezie komt vaak voort uit je eigen onzekerheden. Weet jij zeker dat je partner niet zal aanpappen met andere vrouwen en heb je daar eigenlijk geen twijfels over? Dan weet je zeker dat je jezelf een spiegel voor zal moeten houden. Ga bij jezelf na waar je nu precies bang voor bent en deal met deze problemen.

3. Doe niets stiekem

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om toch even een kijkje te nemen in de telefoon van je partner wanneer hij of zij het niet ziet: doe het nietWaarschijnlijk heeft je partner helemaal niets te verbergen en vindt hij het ook niet erg als je in z’n telefoon kijkt, maar het is niet netjes om het achter zijn of haar rug om te doen.

4. Neem de tijd voor jezelf

Door aan jezelf te werken, zal je merken dat je beter om kunt gaan met je jaloerse gevoelens. Hiervoor moet je genoeg tijd investeren in jezelf om erachter te komen waar je gevoelens vandaan komen en nog belangrijker: hoe je er het beste mee kunt dealen.

5. Stel regels op

Als je hebt uitgesproken naar je partner dat je soms last hebt van jaloerse gevoelens, zal hij waarschijnlijk bereid zijn om het een en ander te veranderen. Het kan helpen om ‘regels’ op te stellen met elkaar. Zo kan het bijvoorbeeld fijn zijn om meer open te zijn over jullie dagelijkse activiteiten óf over welke afspraken jullie precies hebben. Dit kan jou meer rust geven.

Lees ook: Deze tekenen wijzen erop dat jouw lover jaloers is