Heb jij altijd last van koude voeten, en dan vooral in de avonden? Dan ben je niet de enigste; 1 op de 3 vrouwen heeft hier namelijk last van. Super vervelend, al helemaal als je in bed ligt en wilt slapen. No worries, binnen no-time ben je hier van af: dit zijn de beste tips voor mensen die altijd koude voeten hebben in bed.

Koude voeten

Maar hoe kan het nou dat je koude voeten hebt? Dit heeft allemaal te maken met warmteverlies. Je voeten wilt dit tegengaan door de bloedvaten in je voeten te vernauwen. Hierdoor heb je een minder goede doorbloeding, en voelen je voeten ijskoud aan. Gelukkig kom je er met deze tips snel van af.

Vermijd cafeïne

Naast dat een lekker warm kopje koffie voor een hoop slapeloze nachten kan zorgen zit er nog een nadeel aan. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten in je voeten vernauwen, waardoor je het nog sneller koud krijgt.

Eet hete pepers

Pepers bevatten het stofje capasaïcine, wat er voor zorgt dat er endorfine vrij komt in ons lichaam. Je wordt er dus niet alleen blijf van, maar het zorgt ook nog een voor een goede doorbloeding. Binnen no-time ben je van je koude voeten af.

Eet Omega-3 vetten

Omega-3 zorgt voor een goede doorbloeding. Eet dus bijvoorbeeld vis producten, of koop Omega-3-supplementen.

Zit met twee benen op de grond

Zit jij altijd met je benen over elkaar? Dat kan je beter niet meer doen.. Deze houding zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten afknellen. Niet heel handig voor je bloedcirculatie dus

Beweeg

Ook deze tip heeft weer met je doorbloeding te maken. Door paar simpele bewegingen voor het slapen gaan zorg je ervoor dat je voeten niet zo koud meer aanvoelen. Ga bijvoorbeeld op je tenen staan en zak weer naar de grond. Je kan trouwens ook gewoon je voeten bewegen vanuit je bed, hoef je er ook niet uit 😉

Leg een kruik klaar

Leg een kwartiertje voor het slapen gaan een kruik op de plek van je voeten. Op deze manier kunnen je voeten heerlijk opwarmen wanneer je naar bed gaat.

Masseer je voeten

Een massage stimuleert je bloedcirculatie, en het is natuurlijk ook gewoon super fijn. Geef jezelf – of vraag het aan je lover – een voetmassage met een beetje olie. Zorg er dan wel voor dat je meteen sokken aan doet, blijven je voeten meteen warm.

Lees ook: Waarom een kantoorbaan minder goed voor je billen is