Hoewel we stiekem weten dat we allemaal meer zouden moeten bewegen, blijft het nog een grote uitdaging. Als we de hele dag op het kantoor hebben gezeten duiken we dan ook het liefst meteen in bed als we thuiskomen. Ons achterwerk is hier helaas niet zo blij mee, want, wat blijkt? Een kantoorbaan is minder goed voor je billen.

Waarom is een kantoorbaan slecht voor je billen?

Bij een kantoorbaan zit je in principe de hele dag op je bips. Dit zorg ervoor dat je billen in een zogeheten slaapmodus terechtkomen. Uiteindelijk heeft dit niet alleen gevolgen voor je bilspieren, maar ook andere delen in je lichaam! Een kantoorbaan is dus niet enkel slecht voor je achterste, maar ook voor de rest van je lichaam.

Door de hele dag op een stoel te zitten worden je bilspieren dus inactief en je heupbuigspieren juist sterker. Dit kan er ook nog eens voor zorgen dat je rug gekromd wordt. Het gevolg? Een slechte houding en enorm veel rugpijn.

Hoe activeer je je bilspieren?

Nu weet je dat een kantoorbaan niet goed is, maar wat kan je eraan doen? Als je de hele dag zit functioneren je bilspieren en heupen namelijk niet zoals het hoort, wat kan zorgen voor zwakke knieën en enkels. En dat willen we natuurlijk niet. Dit komt doordat je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, en de zwakkere delen zijn hier de dupe van.

Het kweken van een bilpartij in de sportschool kan enorm lang duren. Maar toch willen we een paar ronde mooie billen! Nu kan je natuurlijk deze workout doen voor ronde afgetrainde billen, maar je kan ook je bilspieren activeren! En dat doe je als volgt: sta elk half uur eventjes op van je bureau. Span vervolgens je buik- en bilspieren ongeveer 30 seconden aan, en ontspan. Je billen zullen je dankbaar zijn!

Lees ook: 3x de beste tips voor vrouwen voor getrainde en ronde billen