Wanneer het tropisch warm is heb je het idee dat de hoeveelheid muggen zich verdriedubbeld. Vooral de nachten zijn het moment dat ze je lekprikken maar wat kan je daar nou aan doen? We hebben een aantal tips die helpen om de muggen op afstand te houden.

Muggen op afstand FEM FEM

Ja, je kan een muggenspray kopen maar uit ervaring hebben we het idee dat deze niet echt mega goed hun werk doen. Daarom een aantal tips van dingen die je kunt uitproberen zodat jij geen prooi wordt.

Zet een ventilator in je slaapkamer

Dit is niet alleen fijn tegen de warmte, maar helpt ook tegen muggen. Muggen hebben namelijk een hekel aan de sterke luchtstroom wat uit de ventilator komt.

Zorg voor raamhorren voor je rammen

Het is misschien niet het meest stylish verantwoord in je huis maar het helpt wel: raamhorren. Niet alleen muggen hou je hiermee buiten, maar vrijwel alle beestjes. Het fijne aan raamhorren is dat je hiermee ook gewoon je ramen open kan houden en dus frisse lucht je huis binnen krijgt.

Zorg voor lavendel in huis

Als er iets is waar muggen niet van houden dan is het lavendel. Alhoewel wij als mensen het heerlijk vinden ruiken, haten muggen de geur van lavendel. Zorg dus dat je of een spray in huis hebt of lavendel geurkaarsen. Wat je eventueel ook kunt doen is opzoek gaan naar een hydraterende olie voor je huid (omdat je je huid in de warme maanden ook goed moet verzorgen) met een vleugje lavendel.

Of munt

Nog zo’n specifieke geur waar je muggen niet blij mee kan maken. Als je muntplantjes in je woonkamer of keuken hebt staan, is de kans groot dat de muggen daar weg zullen blijven. Met munt kun je twee dingen doen: zorgen dat er ook óók een muntplant in je slaapkamer staat, of gebruik de blaadjes om jouw lichaam in te wrijven – zo blijven de muggen uit de buurt. Óf koop een spray met een vleugje mint. De bodyspray ‘Dirty’ van Lush bestaat uit verkoelende en oppeppende groene munt, tijm en dragon.

Vermijd alcohol

Of dit nou daadwerkelijk écht helpt is nog niet bewezen, maar toch de moeite waard om te proberen. Er zijn namelijk mensen die beweren dat je aantrekkelijker bent voor muggen na het drinken van alcohol. Het heeft iets te maken met de stijging van jouw lichaamstemperatuur wat ze aanvoelen. Laat de wijntjes dus even achterwege of drink een 0 procentje.

Gebruik neutrale parfum en deo

Er zijn bepaalde geuren waar muggen enorm van houden. Denk hierbij aan een sterke parfum, deodorant, shampoo of bodylotion. Wat je kan doen is producten in huis halen met een neutrale geur of pH neutrale producten. Hierbij kan je je alsnog verzorgen, zonder dat het eindigt in honderden muggenbulten.

Ben je ieder jaar toch weer de pineut en zit je lichaam vol onder de muggenbulten? Dit moet je doen om van de jeuk af te komen.