Een goede massage is de manier om je relatie nog persoonlijker en sensueler te maken. Een passievolle massage heeft echter wel wat oefening nodig, want een pijnlijke rug of ongemak? Dat wil niemand. Dit zijn de tips die jij nodig hebt voor een goed voorbereide massage voor je partner.

1. The good mood

Wellicht sta je al te popelen om aan de massage te beginnen, maar vergeet niet: sfeer is key. Zorg dat je wat kalmerende kaarsen aan doet, de lichten dimt en een subtiel aroma gebruikt. Romantische of rustige muziek is ook een aanrader.

2. De perfecte olie

Voor een sensuele massage is olie een essentieel onderdeel, het is dan ook aan te raden hier wat meer aandacht aan te besteden. Zelf gemengde olie werkt dan ook het beste. Lavendel of rozenolie is voor een gevoelige huid erg verstandig. Meng dit met druivenpitolie en je bent ready to go. Als je de olie wil gebruiken, warm het dan eerst nog even op. Dat doe je door het simpelweg met je handen even te verwarmen. Ijskoude handen zijn namelijk een no-go.

3. Niet te hard niet te zacht

Begin de massage met trage, maar stevige bewegingen over de lengte van je rug. Gebruik daarbij je hele hand en herhaal dat een paar keer. Je moet stevig genoeg drukken om de spier onder de huid te voelen bewegen, zonder dat het pijn doet.

4. Vlinderbeweging

Na het trage werk ga je vervolgens met de palmen van je handen aan het werk. In de vorm van een vlinder ga je in cirkelvormige bewegingen over de rug richting de schouderbladen duwen. Als je merkt dat je handen moe worden, kun je ook verder gaan met de onderarmen. Wees wel voorzichtig en duw niet te hard.

5. De nek

Als afsluiter plaats je je handpalm op de achterkant van de nek en zet druk met je duimen op de andere kant van de nek. Beweeg je hand op de achterkant van de nek en knijp tegelijkertijd je duim en vingers samen rond de nekspieren. Vermijd hierbij de hals.

Hoewel de tips een handleiding voor een goede massage geven, is de communicatie echter de grootste tip. Als je twijfelt, is vragen of je partner het lekker vindt een goede optie.

Lees ook: Tips om het spannender te maken in bed