Puistjes op je rug kunnen onwijs vervelend zijn. Je kan er niet goed bij waardoor ze vaak nog moeilijker tegen te gaan zijn. Maar thank god, nu deelt een dermatoloog op TikTok de beste tips tegen puistjes op je rug.

puistjes rug
Bron: Pinterest

Oorzaken

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat de puistjes op je rug – ook wel backne genoemd – veroorzaakt. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Denk aan:

  • Het weer
  • Hitte
  • Zweten
  • Sporten
  • Kleding
  • Je genen

De ene oorzaak is makkelijker te behandelen dan de andere. Maar TikTokker en dermatoloog Lindsey Zubritsky deelt de beste tips om backne tegen te gaan!

10% PanOxyl Bodywash

Het eerste product waar dr. Zubritsky het over heeft, is de 10% PanOxyl bodywash. Volgens haar is dit een product dat heel goed helpt tegen de puistjes op je rug. “Iedereen met backne zou dit product moeten hebben”, vertelt ze.

Salicylic acid spray

Een product dat sowieso onwijs goed helpt tegen puistjes, is salicylic acid. Maar je rug is soms natuurlijk lastig te bereiken, waardoor je een crème die dit ingrediënt bevat niet altijd even handig is. Daarom raadt Zubritsky aan om een salicylic spray te gebruiken. Zo kom je een stuk makkelijker bij de lastig bereikbare plekjes!

Adapaleen

Adapaleen is een bepaalde stof die in acnebehandelende crèmes kan zitten. Dit is echter wel een iets extremer product. Het kan er in het begin voor zorgen dat je puistjes alleen maar erger worden, dit is heel normaal. Ook kan je huid in de eerste weken van gebruik geïrriteerd raken en ben je gevoeliger voor zonlicht. Als je het goed gebruikt, kan adapaleen een echt wondermiddel zijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Lees ook: 6 mythes over acné die je echt nooit moet geloven

Verschoon je bed

Een voor de hand liggende tip, maar wel heel belangrijk: zorg dat je regelmatig je bed verschoont. Verander minstens een keer per week je kussensloop en dekbedovertrek. Dit lijkt op iets heel kleins, maar kan een grote verandering maken!