Jezelf blootgeven in een relatie is niet zomaar iets. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je in het verleden iets hebt meegemaakt waardoor jij het sowieso niet fijn vindt om naakt te zijn bij een partner. Maar hoe kom je nou van dat ongemakkelijke gevoel af?

Wees eerst naakt alleen

Kijk goed in de spiegel wanneer je gaat douchen. Je zult merken dat het vanzelf een stuk gemakkelijker wordt en dat je ook makkelijker met anderen naakt kan zijn. Je raakt er meer aan gewend, waardoor je je er beter door gaat voelen.

Ga alleen uit de kleren als je je er goed bij voelt

Altijd is het belangrijk om alleen dingen te doen waar je je goed bij voelt, maar wanneer je uit de kleren gaat bij je lover bent is het helemaal belangrijk. Doe dan ook alleen dingen wanneer jij je er goed bij voelt. Voel je je niet goed erbij? Doe het dan vooral niet. Wacht to jij je er goed bij voelt.

Jij bepaalt over je eigen lichaam

Naakt zijn kan super spannend zijn omdat je jezelf letterlijk bloot geeft. Onthoud wel dat jij in controle bent! Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de lamp uit te doen in het begin. Zodra het goed voelt kan je ervoor kiezen om het licht aan te laten.

Jij bent niet de enige

Dit is iets wat je altijd moet onthouden. Geen stress, jij bent niet de enige die het spannend vindt om naakt te zijn bij je lover. Leer je iemand kennen die dit ook heeft? Praat er eens over met elkaar. Op deze manier kunnen jullie elkaar helpen.

Vergeet het allemaal!

Jezelf blootgeven aan je lover? Verleg je focus naar iets anders. Ga helemaal op in het moment samen en je zult je vanzelf beter kunnen ontspannen.

Lees ook: Met deze 15 tips zie jij er een stuk beter uit als je naakt bent