Keelpijn kan erg vervelend zijn. Slikken doet pijn en eten en drinken gaat moeilijk. Nu het kouder begint te worden, en onze weerstand verlaagd, wordt de kans op keelpijn en een loopneus steeds groter. Wakker worden met keelpijn is misschien nog wel het vervelendst. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je het snelst van je keelpijn af kunt komen, en dat is extra fijn in deze tijd. Lees je mee?

Met deze trucjes ben jij in no time van je keelpijn af FEM FEM

Gember

Gember helpt naast dat het ontstekingsremmend is, ook om slijm uit je neus en keel te verwijderen. Het werkt tevens kalmerend. Een wondermiddeltje dus! Doe daarom lekker wat gember in je thee, dan zul jij je al sneller beter gaan voelen.

Vervang warme melk voor thee

Als je keelpijn hebt, is het extra vervelend om te slikken. Daarom is het vaak beter om warme melk te vervangen door thee, omdat melk de slijmvorming nog sterker bevordert, waardoor je nog vaker moet slikken. En dat is juist wat we liever niet willen.

Waterijs of koud water

We snappen dat je hier niet op zit te wachten met dit koude weer, maar het is wel verzachtend voor je keel. Waterijsjes helpen tevens tegen zwelling en pijn. En een waterijsje is stiekem toch ook best wel lekker…

Niet praten

Yup, het is echt beter om zo min mogelijk te praten als je keelpijn hebt. En het is nóg slechter om te gaan fluisteren. We snappen dat je de neiging hebt om zo zacht mogelijk te gaan praten als je last hebt van je keel, maar dit is slechter dan normaal praten. Het is daarom het beste om gewoon helemaal niet te praten, geef je stem even wat rust.

Kippensoep

Kippensoep werkt niet alleen om verkoudheid te voorkomen, het versterkt tevens je immuumsysteem, gaat infecties tegen en opent de luchtpijp. Super handig dus, en ook nog eens mega lekker! Winning.

Heb je nog steeds last van keelpijn? Dan is het misschien handig om een ibuprofen of paracetamol in te nemen. Een Trachitol of Strepsil kan ook verzachtend werken. Maak bij twijfel altijd een afspraak bij de huisarts, en blijf in deze tijden vooral binnen.

Lees ook: strontverkouden? Dan moet je meer seks hebben