Van bil gaan is goed voor je. Voor je humeur, voor je geheugen én volgens de wetenschap is het ook nog eens goed tegen verkoudheid. De wetenschap heeft namelijk aangegeven dat dames minder snel verkouden worden als ze seksueel actief zijn. Dus, bang dat je ziekjes aan het worden bent? You know what to do.

seks verkoudheid FEM FEM

Meer seks, minder verkouden

Een hete sessie onder de lakens met je lief kan een flinke boost geven aan jouw immuunsysteem. Dit heeft alles te maken met bepaalde onbekende cellen waar jouw lichaam op reageert – welke moeten gastvrij worden ontvangen en welke moeten worden tegengewerkt? Met het maken van antilichamen als gevolg. Vrouwen die hun libido omarmen hebben over het algemeen meer van die verdedigende antilichaampjes in hun lichaam. En die antilichamen zorgen ervoor dat het verkoudheidsvirus sneller wordt tegengehouden wanneer het wil binnendringen.

Ook zijn onderzoekers bij de Wilkes University het hier mee eens. Zij hebben bij 115 studenten speekselmonsters afgenomen om te controleren op immunoglobuline A. Ook vroegen ze de studenten naar hun seksuele activiteit en wat blijkt: wie twee keer per week seks had, had ongeveer dertig procent meer van die antilichaampjes dus, een kleinere kans om verkouden te worden.

Afijn, reden genoeg om vanavond weer lekker los te gaan onder de lakens. Check vooral van tevoren nog even de 7 sekstrends van dit jaar voor wat inspiratie. En als je toch bezig bent, doe het dan vooral ’s ochtends. Ochtendseks maakt je namelijk productiever.