Wat kunnen we tegen die menstruatietijd opkijken zeg. Een week vol met vermoeidheid en kramp.De één heeft er wat meer last van dan de ander, maar sommige hebben het zo erg dat ze krom liggen van de pijn. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet die de pijn van je menstruatie iets verzachten.

menstruatiepijn FEM FEM

Neem een warm bad en ontspan

Een warm bad zorgt niet alleen voor ontspanning, het verlicht ook nog eens de pijn. Steek wat kaarsjes aan en zet een rustgevend muziekje op om zo die ontspannen en romantische sfeer voor jezelf te creëren. Je zou eventueel ook wat kamille of rozemarijn in het water kunnen doen. Dit alles zorgt ervoor dat jij je spieren kan ontspannen waardoor je menstruatiepijn kalmeert.

Meer chocola en minder suiker en cafeïne

Tijdens je menstruatie kun je het beste twee dingen vermijden: suiker en cafeïne. Cafeïne neemt namelijk je B-vitamines weg en laten die nou heel toevallig belangrijk zijn voor je hormoonspiegels. En suiker is ook niet goed voor je tijdens de menstruatie, aangezien suikers voor schommelingen kunnen zorgen. Chocolade daarentegen kan echt geen kwaad en de reden dat je ook vaker zin hebt in chocolade wanneer je ongesteld bent is omdat je lichaam meer behoefte heeft voor magnesium – en laat dat nou net ook in chocolade zitten.

Seks

Ook kan seks een goeie manier zijn om je pijn te verminderen. Daarnaast kan het zelfs je menstruatie verkorten. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens een orgasme de baarmoeder samentrekt waardoor het als het waren wordt schoongespoeld. Zo ben je dus “eerder” van je menstruatie af. Tuurlijk zijn er sommige mensen die liever geen seks hebben terwijl ze ongesteld zijn maar mocht je het absoluut niet zo erg vinden, dan merk je vast het verschil qua duur van je menstruatie.

Een warme kruik

Een eeuwenoude tip maar wat altijd helpt om pijn te verlichten: een warme kruik. Gebruik dit wanneer je last hebt van je buik of van je onderrug. Het werkt een beetje hetzelfde als een warm bad en je kan hier natuurlijk ook een rustgevende muziek opzetten om nog meer tot rust te komen.

Lees ook: Waarom vrouwelijke vriendschappen goed zijn voor je gezondheid