Hoe verliefd je ook bent op je nieuwe schoenen, het inlopen kan een regelrechte ramp zijn. Je tenen doen zeer, je krijgt blaren op je hielen en misschien nog wel het ergste van alles: je loopt de hele dag op piepende schoenen. Niet alleen je nieuwe schoenen kunnen hier last van hebben, maar ook de gympies, laarzen of hakken waar je dag in dag uit op loopt. Gelukkig valt er gemakkelijk wat aan te doen! Met deze drie tips kom jij van je squeeky shoes af!

@Weheartit
@Weheartit

Laat je schoenen goed drogen

Schoenen gaan vaak piepen wanneer ze nat zijn geworden. Zelfs wanneer je denkt dat je schoenen helemaal opgedroogd zijn, kan je nog last krijgen van dat irritante geluid bij elke voetstap die je zet. Dat komt omdat de binnenzool slecht opdroogt. Haal daarom de losse binnenzool uit je schoen en laat hem apart opdrogen! En nog een tip: zet je schoenen niet bij de verwarming. Vooral su├Ęde en leren schoenen kunnen hierdoor vervormen of uitdrogen. Gewoon lekker in de gang zetten dus!

Strooi talkpoeder

Dat vervelende gepiep of gekraak komt vaak door wrijving tussen de schoenzool en de inlegzool. Probeer daarom om er eens wat talkpoeder tussen te strooien. Trek de inlegzool omhoog en strooi er een klein beetje poeder onder. Als de inlegzolen niet uitneembaar zijn, kan je het beste een klein beetje talkpoeder langs de randen strooien. Werkt gegarandeerd!

Controleer of de zool en de hak goed vast zitten

Het gepiep van schoenen wordt soms veroorzaakt door een loszittende zool of hak. Check daarom goed of je hak of zool niet toevallig door slijtage los zit van de rest van de schoen. Zo ja, dan kan je het gemakkelijk met secondelijm of rubbercement weer vastmaken. Zo gefikst!

Lees ook: Schoenen weer laten blinken? Zo was je je schoenen in de wasmachine!