Het was een drukke week op werk. Je bent blij als je eindelijk je bed in kunt duiken, een goede nachtrust kun je wel gebruiken. Maar na een paar minuten begint het al; je partner snurkt. Hoe graag je er ook niet naar wilt luisteren en gewoon wilt gaan slapen, het leidt je teveel af. Deze tips kunnen je helpen om rustig in slaap te komen met een stille partner naast je. Of voor je partner wanneer juist jij degene bent die de nachtrust verstoord.

snurken-partner-femfem

Slaap op je zij

Wanneer je op je rug slaapt, kunnen je spieren van je gehemelte, je huig en je tong verslappen, waardoor je luchtwegen voor een gedeelte geblokkeerd raken. Door op je zij te slapen, houdt je je luchtwegen goed open, waardoor de kans op slapen wordt verkleind.

Drink geen alcohol een paar uur voordat je gaat slapen

Alcohol zorgt eigenlijk voor hetzelfde effect als wanneer je op je rug slaapt: het verslapt je spieren. Je herkent het waarschijnlijk wel van wanneer je met dubbele tong gaat praten door de alcohol, deze is dan verslapt. Je kunt dus het beste een paar uur voordat je gaat slapen geen alcohol meer drinken.

Ga na of je ergens allergisch voor bent

Een verstopte neus is vaak het gevolg van een verkoudheid of een allergie. En ook al ben je je hier niet bewust van, het kan wel degelijk zo zijn dat je ergens allergisch voor bent wanneer je neus vaak verstopt zit. Er zijn verschillende zelftesten waarmee je dit kunt testen.

Neem een warme douche

Een verstopping van de neus kan er, vanzelfsprekend, voor zorgen dat je gaat snurken. Een warme, stomende douche voor het slapengaan kan helpen om je luchtwegen te openen en sneller in slaap te vallen.

Crèmes en zalfjes

Natuurlijk zijn er ook veel verschillende middelen die tegen snurken kunnen werken, zoals een neusstrip die de luchtwegen open houdt. Ook bestaan er speciale anti-snurk kussens, maar ook dan is het belangrijk dat je op je zij slaapt, anders werkt het niet.

Blokkeer het geluid

Een andere oplossing is om oordoppen aan te schaffen. Op deze manier blokkeer je het geluid en zul je rustig doorslapen. Echter is dit wel lastig wanneer jij eerder moet opstaan dan je partner, aangezien je dan waarschijnlijk je wekker ook niet hoort.

Ga eerder naar bed

Heb jij echt je nachtrust nodig? Dan is het slim om eerder naar bed te gaan. Zo zorg jij dat je al slaapt voordat je partner überhaupt de kans heeft gekregen om te gaan snurken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je partner naar de logeerkamer te sturen, maar dan wordt het ineens wel heel koud in bed. Maar dankzij deze warmte-armband heb jij het nooit meer koud!