Voor veel vrouwen is het lastig om klaar te komen. We weten dat vrouwen er iets meer aan moeten doen om tot een hoogtepunt te komen. Een hele grote reden is dan ook omdat we veel nadenken en dat is ontzettend zonde, want op die manier maken we het onszelf wel erg moeilijk. Time to change! Wij hebben de tips om makkelijker tot je hoogtepunt te komen.

 

1. Raak jezelf aan op andere plekken dan je geslacht

Om je orgasme nog meer te stimuleren kan jij jezelf op twee sensuele plekken aanraken, tegelijk. Queen zegt hierover: “Dit heet een gecombineerd orgasme. Je stimuleert twee erogene zones tegelijkertijd. Hierdoor krijg je jezelf makkelijker op je hoogtepunt.” Doe dit op plekken die jij fijn vindt, maar die ook een beetje gevoelig liggen voor jou. Denk bijvoorbeeld aan je titties of de binnenkant van je bovenbeen.

2. Masturbeer waar je partner bij is

Dit is eigenlijk super handig aangezien je partner kan zien hoe jij het doet en hoe jij het fijn vindt. Ook kan dit erg sexy en opwindend zijn voor je partner. Dit kan de spanning nog meer laten opbouwen.

 

3. Fantaseer zoveel mogelijk

Je mindset kan een grote rol spelen tijdens de daad. Je kan namelijk al opgewonden raken van alleen al een gedachte. “Je hersenen spelen een grote rol. Je kan namelijk al opgewonden raken van gedachtes alleen,” zegt Carol Queen, PhD, co-auteur van The Sex & Pleasure Book: Good Vibrations Guide to Great Sex for Everyone. “Je hoeft natuurlijk niet alles wat je fantaseert ook écht te doen, maar alleen al je fantasieën ontdekken kan heel erotisch zijn.”

4. Spreek je dirty gedachten hardop uit

Dirty talk  kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen. Dit hoeft helemaal niet! Het is namelijk helemaal niet zo lastig. Zeg gewoon wat je denkt! Vind je dat jouw babe er goed uit ziet? Spreek het uit! Vind je het fijn want je partner doet? Zeg dit. Dirty talk kan je helpen om in de mood te komen en vooral om te blijven.

5. Train je spieren met kegels

Beverly Whipple, voorzitter van de American Association of Sex Educators en -therapeut. Zegt dat kegels heel belangrijk kunnen zijn om ervoor te zorgen dat je als vrouw makkelijker tot je hoogtepunt komt. Zo zegt ze: “Het trainen van je bekkenbodemspier is heel effectief voor een orgasme bij een vrouw. Door die spier te trainen met kegels verhoog je de kans op een dubbel orgasme.”

Hopelijk wordt het nu wat makkelijker voor jou en je partner om – allebei – tot je hoogtepunt te komen!