Dat een lange zoensessie erg lekker is om te doen, dat wisten we natuurlijk al. Maar wist je ook dat het goed is voor je gezondheid om vaker te kussen met iemand? Redenen genoeg om tijdens het stappen te zoenen met een onbekende of je vriend wat vaker een flinke pakkerd te geven. Zoenen is gezond!

zoenen gezond femfem

Boost voor je metabolisme

Zoenen is een lichte workout voor je lichaam. Je gebruik meer dan 30 (!) spieren als je iemand kust. Door het zoenen gaat je hartslag omhoog en je lichaam produceert meer adrenaline. Hierdoor komt je metabolisme meer op gang.

Vermindering van stress

Het hormoon cortisol is een stress hormoon. Als je aan het zoenen bent, daalt het cortisol niveau in je lichaam. Ook krijg je door te zoenen hogere niveau’s van het hormoon oxytocine, wat kalmerend werkt en een verhoging van endorfine en dopamine die beiden zorgen voor een beter gevoel. Je humeur kan er dus een flinke oppepper van krijgen.

Goed voor je tanden

Bij een lange zoensessie verhoogt je speekselproductie en je krijgt het speeksel van je zoenpartner in je mond. Dit heeft een voordelig effect op de hygiëne van je tanden. Zo zou het helpen tegen gaatjes. Lekker vaak zoenen dus, hoef je ook minder vaak naar de tandarts, win-win.

Boost je immuunsysteem

Naast dat speeksel goed is voor je tanden, heeft het speeksel van je partner ook een ander voordeel. Het is namelijk goed voor je immuunsysteem! Als je zoen partner gezond is, krijg jij zijn bacteriën die goed zijn voor je gezondheid binnen waardoor je minder kans hebt om ziek te worden. Dit geldt niet als je partner verkouden is of de griep heeft. Speeksel bevat nu eenmaal veel bacteriën, waardoor jouw immuunsysteem bij iedere zoen verbetert wordt.

Op deze manier houd jij je relatie spannend.