De zomer is zo goed als voorbij, de temperaturen zijn gedaald en ja hoor, voor je het weet ben je weer verkouden of heb je last van griep. We hebben een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij (hopelijk) niet wordt aangestoken. .

griep ziek FEM FEM

Niemand heeft zin om ziek te worden om vervolgens dagen in bed te moeten blijven liggen, het komt ons nooit goed uit! Vooral met een griepepidemie sta je constant in contact met mensen met griep. De een gaat braaf naar huis terwijl de ander ‘stoer’ probeert door te werken waardoor er alleen maar meer mensen worden aangestoken. Gelukkig kun je er zelf wel iets aan doen om de kans te verkleinen om ziek te worden.

Dit kun je zelf doen

Wanneer je van jezelf weet dat je een lage weerstand hebt, is het belangrijk om daar direct iets aan te doen. Ook kun je natuurlijk proberen om een beetje uit de buurt te blijven van mensen die ziek zijn, maar ook dan kun je gewoon besmet raken. De volgende punten kunnen je helpen, maar sla niet door!

  • Alcohol

Drink vooral niet teveel alcohol, maar drink liever veel thee en water. Heb je bijvoorbeeld een beginnende keelpijn? Drink dan verse gemberthee, verse gember is een ontstekingsremmer en kan er maar net voor zorgen dat jouw keelpijn niet doorzet.

  • Slaap genoeg

Door lang genoeg te slapen bouw je aan je weerstand en daardoor ben je minder vatbaar voor griep (en andere ziektes). Daarnaast is het sowieso ook gewoon lekker om eens niet moe uit je bed te stappen, toch?

  • Buitenlucht

Zorg ervoor dat je genoeg frisse lucht binnenkrijgt, ook dit heeft namelijk een positieve invloed op je weerstand. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je huis ventileert zodat de ‘slechte’ lucht wordt vervangen door schonere lucht.

  • Hygiene

Het is altijd belangrijk om schoon te zijn, maar wanneer jij niet ziek wilt worden helemaal! De griep is besmettelijk, het is daarom handig om wat vaker dan normaal je handen te wassen. Ook kun je beter in een zakdoekje hoesten dan in je handen.

  • Schoonmaken

Maak voorwerpen die vaak worden aangeraakt ook wat vaker schoon wanneer iemand bij jou thuis, of iemand die op bezoek was, ziek is. Denk hierbij aan deurklinken, toetsenborden of de afstandsbediening.

  • Papieren zakdoek

Ben je verkouden? Gebruik dan bij voorkeur papieren zakdoekjes die je weggooit na één keer gebruiken. Zo is de kans kleiner dat je steeds opnieuw jezelf besmet.

Lees ook: Griep? Deze cocktail zou zomaar het geneesmiddel kunnen zijn