Laten we eerlijk zijn: iedere vrijdag beloven we onszelf om vanaf maandag weer naar de gym te gaan. En bijna nooit komen we die afspraak na. Soms is het lastig om de motivatie te vinden om van de bank af te komen en te gaan sporten. Maar met deze tips is dat verleden tijd!

sportschool
Bron: Pinterest

#1 Maak het sporten leuk

Sommige mensen vinden sporten zelf al heel leuk, terwijl de ander er niet zoveel mee heeft. Geniet jij nou niet echt van je work out? Maak het dan leuk! Zorg dat je een positieve associatie opbouwt met de gym. Maak het sporten bijvoorbeeld leuker door een fijne playlist aan te maken, een outfit aan te doen waar je je goed in voelt en een routine te beginnen die bij jou en jouw doelen past. Probeer nieuwe dingen uit en experimenteer: op deze manier kom je erachter wat het beste bij jou past.

#2 Beloon jezelf

Wat ook erg belangrijk is om gemotiveerd te blijven, is jezelf belonen. Kan je een nieuw gewicht tillen, ben je consistent geweest in hoe vaak je gaat sporten of kan je langer rennen op de loopband? Wees dan lief voor jezelf en geef jezelf een beloning! Verwen jezelf, laat je nagels doen, ga naar de kapper of pak lekker een terrasje, whatever makes you happy. Op deze manier blijf je gemotiveerd om nieuwe doelen te halen!

#3 Neem een sportbuddy mee

In je eentje sporten is zóveel saaier dan met je bestie. Daarbij is het veel makkelijker om een keertje níét naar de gym te gaan als je toch alleen gaat, je hoeft je dan tenslotte tegen niemand te verantwoorden. Maar als je een sportbuddy meeneemt, is er iemand om jou hierop aan te spreken. Zo ga je zelfs op je meest ongemotiveerde dag naar de gym en zal je je achteraf beter voelen. Maar doe dit ook andersom! Wanneer je bestie geen zin heeft, moet je hem of haar natuurlijk ook meeslepen! Zo helpen jullie elkaar gemotiveerd te blijven.

#4 Plan je workouts

Zorg dat je een planning maakt wanneer je gaat sporten. Het is namelijk heel makkelijk om te zeggen dat je naar de gym gaat, om het vervolgens de hele dag uit te stellen. Experimenteer een beetje met verschillende tijden, om erachter te komen wat beter bij jou past. Maak daarna een planning om op een haalbaar tijdstip te gaan sporten, op die manier is het veel makkelijker om je eraan te houden!

#5 Maak realistische doelen

Last but not least: het is enorm belangrijk om realistische doelen te maken. Doelen stellen helpt om gemotiveerd te blijven. Maar als je je doelen niet behaald in de opgegeven periode, werkt dit juist heel demotiverend. Verwacht dus niet dat je binnen twee weken een sixpack hebt, of binnen een maand 10 kg verliest. Kijk naar jouw lichaam en wat haalbaar is. Het is niet erg als het tijd kost om te komen waar je wil zijn. Deze journey zal een stuk makkelijker worden als je niet het onmogelijke van jezelf verwacht!

Lees ook: Oei: om deze reden moet je nooit een string dragen tijdens het sporten