Het leven kan super druk zijn. We beginnen de week met goede bedoelingen en nemen ons voor onze planner goed te gebruiken zodat we de week productief doorkomen. Niet is minder waar, want het blijft toch wel een dingetje om alle punten op je to-do list aan te pakken. Heb jij hier ook moeite mee? Met deze effectieve to-do list technieken wordt het aanpakken van je to-do list een eitje en behaal jij al je wekelijkse doelen! 

planning-femfem

Foto via @mylittlejournalblog

1-3-5 methode

1-3-5 staat voor het aantal en soort taken wat je op een dag aan kunt pakken: per dag kun je een grote en belangrijke taak afmaken, drie middelgrote taken uitvoeren en vijf kleine taken wegwerken. In totaal neem je daar dagelijks wel negen taken van je to-do list mee af! Snel en effectief. Je kunt zelf bepalen wanneer je de taken uitvoert. Heb je aan het begin van de dag genoeg energie en wil je gelijk resultaat zien? Ga dan meteen aan de slag met de vijf kleine taken. De grootste en belangrijkste taak doe je op het moment dat je het meest productief bent. Wanneer je concentratie is afgenomen, kun je aan de drie middelgrote taken beginnen. Zo verspreid je dus je taken over de hele dag en hangt het af van jouw persoonlijke ritme.

Begin met de vervelendste taak

Heb je een taak op de planning staan waar je al de hele week tegen opkijkt? Begin daar als eerste mee! Even door de zure appel heen bijten, maar dan ben je er wel vanaf. Dan hoef je daar niet meer naar om te kijken en kun je je volledig focussen op de andere taken die nog op je lijstje staan.

Maak een “done” list

Als je een lijstje maakt met alles wat je al gedaan hebt, geeft het je een gevoel van voldoening die je motiveert om door te gaan. Tegelijkertijd is het een perfecte wake-up call als je ziet dat je te weinig hebt uitgevoerd.  Win-win situatie!

Ben jij een goede planner?

Vind jij het moeilijk om je doelen te behalen en verzin je overal excuses voor? Bekijk hier hoe je daar per direct mee kunt stoppen!