Waarschijnlijk is het je vast wel eens opgevallen dat niet alle toiletbrillen hetzelfde zijn. Zo is hij bij jou thuis waarschijnlijk netjes rondom, maar zie je op openbare toiletten of in het buitenland vaak andere vormen voorbij komen. Eén van de meest bekende vormen is de U-vorm. En daar zit een gedachtegang achter…

toiletbrillen
Bron: MAN MAN

Waarom kiest men voor U-vormige toiletbrillen?

We zien U-vormige toiletbrillen voornamelijk voorbij komen op openbare plekken. In de meeste gevallen in het buitenland. Vaak zijn openbare toiletten niet de meest hygiënische plekken, want ze worden nou eenmaal niet zo vaak schoongemaakt. Om die reden is de U-vormige wc-bril dan ook bedacht. Hij zou er namelijk voor zorgen dat het een klein stukje hygiënischer wordt. Voornamelijk voor vrouwen.

Een U-vormige toiletbril heeft minder oppervlakte, waardoor er automatisch minder ruimte is voor ziektekiemen. Je hebt dus minder contact met de bril en daardoor minder contact met bacteriën. Daarnaast heeft deze bril nog meer voordelen. Doordat er aan de voorkant een gat zit, kun je er tijdens het schoonvegen beter bij zonder dat je daarvoor de toiletbril hoeft aan te raken. Ook komt er waarschijnlijk minder snel urine op de bril, want er is daar geen bril!

Theorieën

Er zijn verder nog meer theorieën over deze bril. Zo zouden mannen die staand plassen deze bril schoner achterlaten dan een normale bril wanneer de bril niet omhoog staat. Ook hebben veel mensen het idee dat deze brillen schoner dan zijn normale, omdat dit zogenaamd gemakkelijker schoon te maken zou zijn. De angst voor een vies toilet neemt hierdoor af, waardoor men eerder gebruik zou willen maken van zo’n toilet.

Lees ook: Huh: zo vaak per dag hoor je dus eigenlijk te plassen